26.09.16 - BADIA DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Barberà, Sant Quirze i Badia del Vallès es reuneixen amb la Generalitat per parlar sobre l'Aeroport de Sabadell

Lunes, 26 de Septiembre de 2016

A la trobada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i Andreu, les tres ciutats van exposar la necessitat d'actualitzar el mapa de capacitat acústica i recuperar la Comissió de Seguiment de l'Aeroport.


Fotografia de la trobada.
El passat 20 de setembre, l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras i Jorba, i el primer tinent d'Alcaldia de Territori de l'Ajuntament de Badia del Vallès, Rafael Moya Camarón, es van reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull i Andreu, per tal de tractar diversos temes referents a l'Aeroport de Sabadell.
A la trobada, les tres poblacions van demanar l'actualització del mapa de soroll i de l'impacte de la contaminació acústica derivada de l'activitat de l'aeroport vallesà, un tema amb el qual va estar d’acord la Generalitat, juntament amb la revisió de les servituds de l'aeròdrom amb la col·laboració d’Aena.
D'altra banda, també van reivindicar la recuperació de la Comissió de Seguiment de l'Aeroport que va quedar suspesa l'any 2009 i que ara, les tres ciutats volen reprendre amb la participació d'entitats, associacions de veíns i veïnes i administracions públiques.
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull i Andreu, es va comprometre a distingir les zones més sensibles i analitzar si se superen els llindars de contaminació acústica. Rull va demanar a Barberà, Sant Quirze i Badia que identifiquin les zones de més contaminació acústica per tal de fer un estudi més acurat de la situació i buscar mecanismes per fer àgil la tramitació de llicències urbanístiques afectades per les servituds de l’Aeroport.
L'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va alertar sobre les conseqüències de l’increment d’operacions de l’Aeroport en la vida diària de les tres ciutats: “Els veïns i veïnes de Barberè, Sant Quirze i Badia pateixen de forma constant les conseqüències de l’augment d’operacions a l’Aeroport, que en el darrer any ha crescut un 18% només en el primer semestre de l’any. El soroll continu i que nombroses avionetes sobrevolin les tres ciutats sense complir les rutes establertes a l'hora d'enlairar-se o d'aterrar a Sabadell posen en perill la seguretat de la ciutadania”.
Per la seva banda l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras i Jorba, va reclamar la necessitat "d'analitzar l'activitat de l'Aeroport per tald e no perdre competitivitat com a municipi: “Esperem que després d’aquesta trobada aconseguim reprendre les reunions de la comissió i fer així un seguiment de les incide?ncies que ens genera l’Aeroport. De fet, afecta el nostre dia a dia, reduint les nostres competències a nivell de gestió de planejament urbanístic, donat que les llicències s’aturen i això dificulta l'activitat de les nostres empreses i les deslocalitza. Estem perdent capacitat d'autonomia per fr una obra, es ralentitzen els tràmits i això perjudica la nostra activitat empresarial". 
Finalment, el primer tinent d'Alcaldia de Territori de l'Ajuntament de Badia del Vallès, Rafael Moya Camarón, es va mostrar d’acord amb les demandes dels municipis veïns i va afegir “el perill que suposen les maniobres en pràctiques que realitzen les escoles d’aviació al voltant de la zona esportiva i la benzinera de Badia del Vallès”.
La trobada també va servir per mostrar l'interès de les tres corporacions municipals en trobar solucions per tal de minimitzar l'impacte de l'activitat de l'Aeroport de Sabadell en l’activitat diària de les tres ciutats. Una vegada s’iniciïn les accions acordades a la reunió, es duràa terme una nova trobada per tal de continuar avançant en les línies marcades.