27.09.16 - GRANOLLERS • Vallès Oriental

El món local dóna suport als Acords de pau a Colòmbia

Martes, 27 de Septiembre de 2016

El vicepresident de l’ACM i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha participat aquest dilluns a la tarda a Granollers a l’acte de presentació de la declaració “El món local en suport dels acords de Pau a Colòmbia"

Representants municipals ahir a Granollers. Foto: ACM.
L’acte també ha comptat amb la presència de l’acalde de Granollers i president de la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, Josep Mayoral, la cònsol de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis, la vicepresidenta de la FMC, Laura Campos, i la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó
A banda de mostrar el suport del món local, l’acte ha servit per animar els ciutadans colombians a participar en el plebiscit del proper 2 d’octubre per ratificar els acords de pau signats entre el Govern de Colòmbia i les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia).
“La implicació del món local amb el procés de pau colombià respon a la manera de fer i de ser dels ajuntaments del nostre país”, ha assegurat Santamaria. Així mateix, ha explicat que des dels ens locals "ens comprometem amb el diàleg perquè creiem en la negociació, creiem en la resolució pacífica dels conflictes i sempre mostrarem el nostre suport a la negociació per resoldre qualsevol contingència”.
Finalment, Santamaria ha assegurat voler posar un granet de sorra i sumar-se al suport de la comunitat internacional. Així, ha remarcat que cal que la comunitat internacional mostri el seu suport als acords aconseguits a Colòmbia, com a exemple per a molts altres pobles en conflicte.