27.09.16 - SABADELL • Vallès Occidental

La Diputació de Barcelona inverteix 3 milions d'euros en les obres de renovació de la Bassa de Sabadell

Martes, 27 de Septiembre de 2016

La presidenta Mercè Conesa destaca la implicació de l'Ajuntament i del territori en aquest projecte


La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, acompanyada del vicepresident primer, Dionís Guiteras, i de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. Foto: Marc Castellet/Diputació de Barcelona.
El recinte ha rebut de mitjana 124.000 persones cada any, en la darrera dècada
El 60% de les visites concertades durant el 2015 són de fora de Sabadell, fet que mostra la importància del recinte pel territori
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, acompanyada del vicepresident primer, Dionís Guiteras, i de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat aquest matí les obres de renovació de la Bassa de Sabadell, on la Diputació de Barcelona hi invertirà tres milions d'euros, que representa el 75% del cost total de l'obra.
Conesa ha posat en valor que «aquesta és una prioritat per part de l'equip municipal» i del territori, fet pel qual des de la Diputació s'ha apostat per fer aquesta inversió i donar suport al projecte de reforma de la Bassa.
En aquest sentit, la presidenta de la Diputació ha recordat que una de les missions de la corporació és «acompanyar, amb les nostres inversions, les prioritats de cadascuna de les ciutats del territori».
124.000 usuaris de mitjana
Durant la darrera dècada, al voltant de 124.000 usuaris utilitzaven, cada any, les instal·lacions del recinte de la Bassa. Xifra que, l'any 2015 va superar les 147.000 persones.
D'altra banda, i com a mostra de la importància d'aquest espai pel territori és que el 60% de les visites concertades que hi van haver durant l'any passat, procedien de centres escolars, grups, entitats i esplais de fora la ciutat de Sabadell.

Quatre fases
Més enllà de la primera fase d'obres que finança el propi ajuntament, la reparació de les instal·lacions de la Bassa comptarà amb tres fases més que s'aprovaran en el proper plenari municipal de Sabadell i que estaran subvencionades íntegrament per la Diputació de Barcelona.
D'una banda, una fase permetrà renovar el vas de la Bassa. Caldrà arrencar les rajoles de la piscina, refer totes les juntes d'impermeabilització i posar-hi rajoles noves. Aquesta obra té un pressupost d'1.034.614,83 euros.
D'altra banda, es renovarà el sistema de filtració, que inclourà la construcció d'una nova depuradora, adaptada a les necessitats i a la normativa actual. Aquesta obra està pressupostada en 625.315,77 euros.         
També es farà la reparació estructural del col·lector que travessa la piscina per sota, obra que té un pressupost d'1.207.119,98 euros.
L'import de licitació del conjunt de les obres que es porten al proper Ple és, doncs, és de 2.867.058,58 euros, que, sumats als dels treballs ja adjudicats, comporten una inversió total prevista en 3.902.988,18 euros.
Les obres es fan després que a l'estiu del 2014 es va detectar un excés elevat d'aportació d'aigua per mantenir el nivell de làmina d'aigua òptim. Aquestes fuites van alterar les condicions físiques de terreny i van causar problemes greus d'estabilitat. Al mes de gener del 2016 es va detectar que el col·lector que passa per sota la Bassa estava en mal estat, cosa que havia provocat que una part del vas de la piscina s'hagués enfonsat entre 10 i 12 centímetres a la part més afectada. Per aquest motiu es va decidir de tancar la Bassa i renovar-la abans que es torni a obrir la l'estiu vinent.