27.09.16 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Comença la 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Martes, 27 de Septiembre de 2016

A Sant Boi, els actes en que participen el defensors i defensores es concentraran en el cap de setmana del Barrejant


Jardins de Can Torrents de Sant Boi.
Ahir va començar la 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans en la que enguany hi participen 23 municipis catalans. Els jardins de Can Torrents de Sant Boi van acollir l'acte de benvinguda als 8 defensors i defensores dels drets humans. La novetat d'aquest any és que als 15 municipis inicials s'han incorporat 8 ajuntaments de municipis de menys de 25.000 habitants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte compta amb la participació d'altres organismes i associacions fins a un total de 32 entitats participants.
L'acte de benvinguda va ser presentat per la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament, Alba Martínez Vélez, municipi que ha estat l'impulsor del projecte des de la seva primera edició l'any 2013. Van intervenir també l'Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, en nom de les entitats participants; Ferran Puig i Verdaguer, alcalde de l'Aj untament de Torrelles de Llobregat, un del municipis amb menys habitants; Maruja Rambla i Amat, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Terrassa, el municipi amb més habitants, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, en representació de les diferents administracions i altres organismes participants. En representació del defensors i defensores participants, van parlar Jeison Castaño "Jeihhco" (Colòmbia), Zaina Ebrahim (Síria), Víctor Ochen (Uganda) i Rebiya Kadeer (minoria uigur de la Xina).
Més de cent activitats
El programa d'activitats dels defensors i defensores dels drets humans es desenvoluparà al llarg dels propers 12 dies. Els defensors i defensores del Drets Humans participaran en més de cent activitats: des de xerrades, reunions amb diverses autoritats catalanes (Parlament de Catalunya, Síndic de Greuges i altres), entrevistes de prems a, actes amb joves, etc.
A Sant Boi, els actes en que participen el defensors i defensores es concentraran en el cap de setmana del Barrejant i en els tres Fòrum d'Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans que tindran lloc el dilluns 3 i el dimarts 4 d'octubre amb la participació de més de 900 alumnes.