4.10.11 - BARCELONA • Barcelonès

Xavier Trias aposta per sancionar els clients de la prostitució

Martes, 04 de Octubre de 2011
Barcelona (ACN).- L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aposta per sancionar els clients de la prostitució, així com els del 'top-manta' i la venda ambulant de begudes. En una entrevista a RAC1, el batlle ha explicat que la majoria de les treballadores sexuals del centre de la ciutat "són noies immigrants sense papers". "Les portem a comissaria i al cap de cinc minuts les tenim al carrer Petritxol", ha dit Trias, que ha explicat que es reunirà amb el Delegat del Govern per intentar trobar "noves" solucions per abordar el problema. "Sempre estaré en contra de la legalització de la prostitució. La prostitució no és anar amb una senyora. Darrera d'això hi ha una explotació. És l'esclavatge del segle XXI.", ha dit.

El convergent ha considerat adient que CiU incorpori la prohibició de la prostitució al programa electoral del 20-N, ja que considera que la prostitució és "inadmissible" i "intolerable". "Tenim un problema de multireincidència, els furts, etc. S'han de fer canvis legislatius, però amb el tema de la prostitució és diferent perquè encara hi ha gent que la defensa", ha subratllat.

Trias ha celebrat que els furts hagin "disminuït" al metro, malgrat que "tothom se'n reia" quan va anunciar que hi hauria agents de la Guàrdia Urbana al suburbà. "La disminució dels furts al metro és la demostració que la col·laboració de dos cossos policials funciona i que el metro de Barcelona és com un carrer més on abans no s'hi patrullava. Això vol dir que està solucionat? No. Això vol dir que no hem d'abaixar la guàrdia", ha manifestat.

D'altra banda, Trias ha titllat de "molt bona solució" el projecte d'unir la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Plaça Espanya a Gràcia. "Em sembla magnífic. Hi estic completament d'acord i ja li vaig dir al conseller Recoder", ha afegit.