30.09.16 - CALONGE • Baix Empordà

S'obre el termini de presentació de solucions innovadores al concurs d'emprenedoria tecnològica SmartCAT Challenge de Calonge

Viernes, 30 de Septiembre de 2016

Calonge és un dels 5 municipis de Catalunya i l’únic de les comarques de Girona que funcionarà com a banc de proves de les noves aplicacions en l’àmbit de la cultura i el turisme


Col·loqui sobre l'SmartCAT. Foto: Ajuntament de Calonge.
S’ha obert el termini de presentació de solucions tecnològiques innovadores al concurs d’emprenedoria ‘smartCAT Challenge’, que s’emmarca dins de l’Smart City Hack, un projecte internacional que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta

En aquesta iniciativa Calonge és un dels 5 municipis de Catalunya, i l’únic de les comarques de Girona, escollit per funcionar com a banc de proves per desenvolupar solucions Smart City en l’àmbit de la cultura i el turisme. El 2 de juliol passat es va donar el tret de sortida a l’SmartCAT Challenge amb un Ideathon adreçat a joves emprenedors durant el qual es van gestar 17 projectes innovadors.
La iniciativa té com a objectiu resoldre durant quatre mesos els reptes que s'han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits que recullen les principals inquietuds i problemàtiques de la ciutadania. Cadascuna d’aquestes temàtiques està liderada per un dels municipis participants: Sant Cugat del Vallès (energia i sostenibilitat); Terrassa (salut i benestar); Vilafranca del Penedès (ciutat col·laborativa) i Calonge (turisme i cultura). La cinquena àrea temàtica, mobilitat i transport, està coliderada per dos municipis: Reus i Cambrils.
A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la col·laboració activa d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés. 
Calendari
El període de presentació de projectes al concurs mitjançant registre al web smartCAT Challenge acabarà el pròxim 14 d’octubre. A la presentació de projectes mitjançant el registre web seguirà una votació en línia (del 17 al 23 d’octubre) de la qual sortiran 10 finalistes que competiran en directe a la final que tindrà lloc el proper 3 de novembre a Terrassa, en un acte que conclourà amb el lliurament de premis a les 3 millors propostes. 
La solució guanyadora podrà participar també al concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre, i el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada en el marc del Catalonia SmartLab.