30.09.16 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona dóna suport institucional als acords de pau a Colòmbia

Viernes, 30 de Septiembre de 2016

En el ple d'ahir 29 de setembre, la Diputació de Barcelona s'ha sumat a la Declaració institucional per donar suport als acords de pau a Colòmbia i a la seva implementació, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.


Imatge de la sessió plenària d'ahir.
Segons la Declaració, «avui el municipalisme català vol ratificar que continuarà donant suport a Colòmbia davant dels reptes que comporta la culminació d'aquest procés de pau i en el nou període de postconflicte. (...). En aquest sentit, fem una crida a tots els colombians i colombianes residents als diferents pobles i ciutats de Catalunya a que participin activament tot votant la ratificació dels acords de pau el proper 2 d'octubre de 2016 i ens comprometem a donar suport als municipis on aquests ciutadans estiguin empadronats per a la informació i divulgació del que comporten aquests acords de pau, de manera coordinada amb la resta d'institucions catalanes, organitzacions de la societat civil i amb el Consolat de la República de Colòmbia a Barcelona».
D'altra banda, el Ple de la Diputació ha aprovat, amb els vots favorables de CIU, ERC-AM, PSC-CP, Ciutadans i l'abstenció de CUP-PA, PPC i Entesa, el Compte General de la Diputació de Barcelona 2015.
Així mateix, s'ha aprovat amb els vots favorables de CIU, ERC-AM, PSC-CP, Entesa i Ciutadans, una modificació de crèdit al Pressupost General de la Diputació per a l'exercici 2016 que permetrà, entre d'altres qüestions, poder finançar una nova fase del programa de suport a les escoles bressol. El PPC s'ha abstingut i el grup de la CUP-PA ha votat en contra.
Mocions
El grup del PPC ha presentant una moció per rebutjar l'aprovació de l'Informe de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent i en defensa de les institucions catalanes que ha estat rebutjada, amb els vots contraris de CIU, ERC-AM, PSC-CP, Entesa, CUP-PA. El grup del PPC i Ciutadans han votat a favor.
El ple també ha rebutjat una moció, presentada per la CUP-PA amb esmenes d'Entesa, en relació a les activitats militars que l'exercit espanyol desenvolupa en el Parc Natural de Collserola. Els grups de CIU i ERC-AM s'han abstingut, CUP-PA i Entesa han votat a favor i PSC-CP, PPC i Ciutadans, en contra.  
No obstant, el PSC-CP ha presentat una moció d'urgència en relació a les activitats militars que l'exercit espanyol desenvolupa en el Parc Natural de Collserola amb alguna modificació respecte la presentada per la CUP-PA que ha esta aprovada amb els vots favorable de CIU, ERC-AM, PSC-CP i Entesa, l'abstenció de CUP-PA, i el vot en contra del grup de Ciutadans i PP.
Per unanimitat, el ple de la Diputació ha aprovat una moció, presentada pel grup d'Entesa amb esmenes del PSC-CP, en defensa de l'autonomia de la gent gran i també, per unanimitat s'ha aprovat una moció, presentada pel grup PSC-CP, amb esmenes del grup d'Entesa, per promoure accions en contra del malbaratament alimentari als municipis.