03.10.16 - SANTA COLOMA DE GRAMENET • Barcelonès

Santa Coloma de Gramenet rebrà 15 milions de la Unió Europea per poder fer realitat la millora estratègica del futur de la ciutat

Lunes, 03 de Octubre de 2016

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet rebrà 15 milions d’euros de la Unió Europea per portar a terme el projecte estratègic que va presentar fa uns mesos per optar al fons europeus de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible e Integrat (EDUSI), dins del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER), tal i com publica el BOE d’avui 3 d’octubre.

L’alcaldessa Núria Parlon ha expressat la seva satisfacció per la concessió a Santa Coloma de Gramenet d’aquesta subvenció europea, de la qual ha dit que és “una mostra del treball ben fet pel nostre ajuntament, amb la implicació imprescindible del teixit associatiu. Era una convocatòria molt competida, amb més de 25 ajuntaments catalans presentant les seves estratègies, i finalment la nostra, juntament amb Barcelona (que com se sap, disposa de molts més recursos), ha obtingut el màxim reconeixement. El més important és que darrera d’aquesta subvenció hi ha una estratègia ben definida, un projecte de ciutat sòlid que promourà millores molt beneficioses per a la ciutadania, remodelant espais públics i equipaments molt importants per als nostres barris, transformant encara més Santa Coloma en una ciutat sostenible, amb qualitat de vida i generadora d’oportunitats”
 
Aquesta concessió econòmica és un ajut molt important per a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, ja que el permet tirar endavant amb solvència econòmica uns projectes que ja té elaborats i que es consideren bàsics per garantir continuar la millora del municipi en els propers anys (fins al 2020).
 
Es tracta d’uns projectes impulsats per l’Equip de Govern de l’Ajuntament i que aquest defensa com estratègics per continuar la transformació de Santa Coloma i reforçar el seu caràcter de ciutat acollidora i sostenible, amb qualitat de vida i generadora d’oportunitats. Projectes com  el de la Pinta Verda (que contempla els espais verds i lliures que ha de tenir la ciutat, i que implica la reurbanització del Passeig Salzereda, del primer tram de Jacint Verdaguer o del passeig Llorenç Serra fins el riu), el Pla de Mobilitat (que amb una visió de millora ambiental i sostenible preveu la millora i ordenació del tràfic de vianants i de vehicles, implicant el desenvolupament de 25 barris per a vianants, així com les re urbanitzacions dels carrers de Pompeu Fabra, Sant Lluis i Milà i Fontanals), o projectes per seguir impulsant la Serra d’en Mena, com la remodelació del pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant i dels seus entorns per convertir-lo en un espai de referència per a la formació ocupacional a tot l’àmbit del Besòs. Tots aquests projectes, que han estat formalitzats amb un procés de participació veïnal i associatiu, estan inclosos en la proposta que ara ha estat aprovada per la Unió Europea. També s’han previst actuacions al conjunt museístic del Museu Torre Balldovina, el manteniment de l’aposta de la rehabilitació dels edificis dels barris així com actuacions per a promoure la inclusió social, l’ocupació i la convivència.
 
Només dues ciutats catalanes –Barcelona i Santa Coloma de Gramenet- han superat les condicions per obtenir el finançament que requeria l’EDUSI. Que el projecte presentat per l’Ajuntament colomenc inclogués una estratègia equilibrada, coherent i amb una clara visió a llarg termini, fent referència a les condicions socials, econòmiques i ambientals, ha estat fonamental per a la seva elecció dins de les ciutats i àrees funcionals de més de cinquanta mil habitants. Amb l’objectiu de fer de Santa Coloma una Ciutat Intel.ligent (Smart), Saludable (y de qualitat ambiental), Inclusiva, Relacional i Participativa es va dissenyar aquesta estratègia que ara ha obtingut el finançament comunitari per dur-la a terme.