04.10.16 - BARCELONA • Barcelonès

Els bibliobusos engeguen la campanya d'espectacles de tardor

Martes, 04 de Octubre de 2016

Ahir es van iniciar les campanyes de foment de la lectura per als nens i nenes als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Un dels bibliobusos que donarà servei a 110 municipis. Foto: Diputació de Barcelona.
Aquesta tardor hi participen tres bibliobusos que animaran els infants a llegir a través de diversos espectacles
El programa de foment de la lectura vol estimular la curiositat dels infants, estendre l'ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural. Des dels inicis del primer bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals, el programa ha tractat diversos temes al voltant dels quals animar els nens i nenes a llegir. Cada campanya consta d'un espectacle de petit format que va acompanyat d'uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d'activitats sobre el tema central que es tracti.
Campanyes als Bibliobusos Montserrrat, Castellot i Montau
La primera campanya en arrencar va ser "Un món d'emocions al Bibliobús Montserrat", amb l'objectiu potenciar la lectura des d'un punt de vista vivencial amb l'espectacle "Viatges de paper", a càrrec de Marcel Gros. La primera actuació va tenir lloc ahir a la Beguda Alta, a les 15.15h.
En paral·lel, tindrà lloc la campanya "La poesia de Joana Raspall al Bibliobús Castellot", que homenatjarà la figura de la poetessa Joana Raspall que va dedicar la major part de la seva obra als infants amb l'espectacle "Els secrets de la Joana" de la companyia El somni del drac a partir del 17 d'octubre a les 15.15h a Sant Martí Sarroca. La mateixa campanya també arribarà al Bibliobús Montau i  la primera actuació serà a Les Cabanyes el 19 d'octubre a les 9.30h.
Els deu bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 110 municipis amb una població d'uns 161.000 habitants. L'objectiu d'aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.