04.10.16 - BARCELONA • Barcelonès

Participació de l'FMC en una jornada per debatre el paper dels municipis davant la innovació educativa

Martes, 04 de Octubre de 2016
L'objecte d'aquest Fòrum, organitzat per la Diputació de Barcelona, i que porta per títol 'Innovació, escola i municipis', és conèixer de primera mà en què consisteixen els projectes d'innovació educativa, quins reptes comporta l'extensió d'aquest model al conjunt del sistema, i quines podrien ser les possibilitats d'intervenció dels ens locals en el marc de les polítiques educatives locals, assegurant una educació de qualitat per a tothom com una prioritat 
 
Per part de la Federació de Municipis de Catalunya, Gisela Navarro, tinent d'alcalde d'Educació de Viladecans, ha intervingut a la Taula Rodona amb el títol 'Els municipis davant la innovació educativa: El repte de ser-hi i garantir-ne l'equitat', juntament amb Esther Salat, vocal de la Comissió d'Ensenyament de l'ACM. La taula rodona ha estat presentada per Eduard Vallory, director del programa "Escola Nova 21" i president del Centre UNESCO de Catalunya.
 
Més de 300 tècnics municipals han debatut sobre educació en aquesta jornada celebrada el 28 de setembre a l'Auditori del CaixaFòrum Centre Social i Cultural de l'Obra Social. L'objectiu principal ha estat reflexionar al voltant del paper d’ajuntaments, regidors, tècnics municipals i consells comarcals en la transformació educativa dels centres cap a models més centrats en les necessitats i interessos de l’alumne. S'han explicat iniciatives amb una llarga trajectòria en el suport a la innovació d’escoles i instituts com la Xarxa d’instituts innovadors de l’ICE de la UAB, el Projecte Tàndem o l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.