4.10.11 - VILAFRANCA DEL PENEDÈS • Alt Penedès

Vilafranca del Penedès és candidata a Capital de la Cultura Catalana 2015

Martes, 04 de Octubre de 2011
Vilafranca del Penedès (ACN).- Vilafranca del Penedès és oficialment candidata a esdevenir Capital de la Cultura Catalana l'any 2015, ja que compleix els requisits exigits, segons ha confirmat aquest dimarts l'organització. L'ajuntament de la ciutat ha rebut prop de 200 adhesions de diverses entitats i institucions en suport a la candidatura de la ciutat. El consistori creu que l'activitat cultural a Vilafranca del Penedès és molt extensa en tots els sectors i que per això "és una sòlida candidata" per assolir el reconeixement.

Vilafranca del Penedès podria ser la Capital de la Cultura Catalana l'any 2015. L'organització ja ha acceptat la candidatura vilafranquina per tal que pugui assolir aquest reconeixement.

Segons l'ajuntament de la capital de l'Alt Penedès, l'activitat cultural a Vilafranca és extensa en tots els sectors: les arts musicals, les arts escèniques, les arts plàstiques, les arts audiovisuals, la creació editorial i literària, el cicle festiu, la cultura tradicional i popular, noves expressions creatives, associacionisme, l'enoturisme etc. Des del consistori es creu que "és un gran mosaic d'iniciatives culturals que fan que Vilafranca del Penedès sigui una candidata sòlida a assolir la Capital de la Cultura Catalana".

De moment sembla que la proposta Vilafranca 2015 ha tingut gran acceptació i suport en l'àmbit local, ja que s'han rebut prop de 200 adhesions des de diferents entitats i col·lectius com ara tots els partits polítics presents a l'Ajuntament, ajuntaments de la comarca, entitats i associacions vilafranquines i comarcals, institucions, empreses, artistes i professionals.

El Servei de Cultura de l'Ajuntament manté obert el termini fins a finals d'any perquè se li pugui fer arribar el manifest d'adhesió a Vilafranca 2015.