05.10.16 - CUNIT • Baix Penedès

Punt i seguit del projecte per a joves "START" a Cunit

Miércoles, 05 de Octubre de 2016

El segon grup format per 15 joves se sumen al projecte que van començar 12 cunitencs el passat mes de maig


Joves partíceps del projecte "START" de Cunit. Foto: Ajuntament de Cunit.
Un total de 27 joves del municipi formen part ja del projecte 'START' (Centre de Noves Oportunitats), un programa integral que combina diferents accions adreçades a la orientació, a la formació i a acompanyar al jove en camins com la inserció laboral i en la recuperació personal
L'objectiu del Centre de Noves Oportunitats és aconseguir el màxim nombre d'insercions dins de la formació reglada i en el camp laboral en el col·lectiu jove entre els 16 i els 24 anys (no escolaritzats i que no treballen).
El primer grup de 12 joves va començar el dia 31 de maig i continuarà desenvolupant-se fins al novembre de 2017 de forma paral·lela al segon grup que tot just comença avui.
Ivan Faccia, regidor d'Esports i Joventut, explica que "El programa START acull ja a 27 joves oferint-los noves oportunitats i un acompanyament adaptat a cadascuna de les seves situacions. Programes com aquest són importants perquè s'ofereix al jove de cop una suma de recursos procedents de diferents administracions que d'altra manera seria molt complicat accedir-hi. El projecte aposta per metodologies vivencials i innovadores que posen al jove i al seu programa vital al centre del projecte, del qual en pot treure un rendiment excepcional".
Aquest projecte, cofinançat pel SOC i el Fons Social Europeu, està emmarcat dins les iniciatives de la Garantia Juvenil. L'UTE Fundació Intermedia i Fundació Formació i Treball són les entitats que gestionen el Centre de Noves Oportunitats "Start! Formació i Feina per tu" al Camp de Tarragona i concretament a Cunit.