05.10.16 - GRANOLLERS • Vallès Oriental

Reunió de l'Assemblea general de la Xarxa de Ciutats pel Clima

Miércoles, 05 de Octubre de 2016

Els dies 5 i 6 d'octubre Granollers acull l'Assemblea general de la Xarxa de Ciutats pel Clima, formada per uns 300 municipis espanyols compromesos en la lluita contra el canvi climàtic 

Plaça de l'Ajuntament de Granollers. Foto: Arxiu/Alcaldes.eu
L'Assemblea precedirà la Jornada "El paper dels governs per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible després de la Cimera de París"

La jornada del dia 6 tractarà els compromisos internacionals per als governs locals a partir de la Cimera de París, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i quines actuacions de mitigació i adaptació estan duent a terme les ciutats per assolir-los. També s'hi realitzaran tallers sobre com reduir emissions en l'àmbit de l'energia, la mobilitat i els residus, que estaran dinamitzats per experts en les matèries.
La Xarxa de Ciutats pel Clima és la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) formada pels Governs Locals que incorporen en les seves polítiques la protecció del clima. Actualment, en els municipis de la Xarxa hi resideix més del 60% de la població espanyola. Des de la seva constitució, l'1 de juny de 2005, la Xarxa coordina i impulsa les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic de les ciutats i pobles espanyols, amb el suport de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.
L'Ajuntament de Granollers és soci fundador de la Xarxa, on es va adherir el mateix 2005. L’alcalde, Josep Mayoral i Antigas, va ser designat com a representant polític per l’Assemblea general i des del 2012 en va ser nomenat vicepresident.