05.10.16 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, defensa a Màlaga el paper de les smart social cities com a garantia per a la igualtat d’oportunitats

Miércoles, 05 de Octubre de 2016

En el marc del 7è Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana GreenCities

L’alcaldessa Núria Marín ha defensat avui el paper de les ciutats socialment intel·ligents, les smart social cities, com a garantia de futur i d’igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania. En la seva condició de presidenta de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), l’alcaldessa Marín ha participat aquest matí en una taula rodona d’alcaldes que, sota el nom “Des d’Espanya a Llatinoamèrica. Un pont obert al futur de les ciutats intel·ligents”, ha tingut lloc en el marc de la fira GreenCities, que se celebra a Màlaga.
 
En la seva intervenció, Marín ha explicat que “la ciutat socialment intel·ligent, l’smart social city, és l’eina que garanteix la consolidació de la igualtat d’oportunitats entre totes les persones, ja que utilitza els recursos de manera intel·ligent i situa la ciutadania en el centre de la seva acció. L’smart social city no dóna mai l’esquena als seus administrats. És la ciutat de les oportunitats, la ciutat del futur”.
 
L’alcaldessa ha explicat que L’Hospitalet desenvolupa tres districtes: l’Smart Cultural District, l’Smart Bussines District i l’Smart Social District. Aquest tercer és cridat a convertir-se en un autèntic laboratori d’innovació social en el qual les accions persegueixen dos objectius bàsics: la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i l’expansió dels projectes a la resta de la ciutat.