4.10.11 - DELTEBRE • Baix Ebre

El Govern intentarà aconseguir fons europeus pel Parc Natural del Delta de l'Ebre a través de la xarxa Eden

Martes, 04 de Octubre de 2011
Deltebre (ACN).- El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest dimarts la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Entre altres coses, la reunió ha servit per nomenar la nova presidència que, a proposta del mateix conseller, serà per Carme Franch. Franch, nascuda a Reus l'any 1967, és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació. Pelegrí ha recordat que el Parc està inclòs a la xarxa europea Eden, després que fa dos anys se'l va reconèixer com a Destinació d'Excel·lència Turística. El conseller ha destacat que la inclusió del Parc del Delta, el primer de Catalunya, en aquesta xarxa permetrà poder accedir a fons europeus.

El conseller ha destacat l'excel·lència aconseguida, a nivell europeu, pel Parc des del punt de vista de la gestió i de l'atracció turística. "Està a la xarxa Eden ens dóna l'oportunitat de ser presents a Europa, ser un punt d'atracció de gent de fora que veu i busca aquesta excel·lència, i també, de manera molt important, ens permet poder accedir a fons de finançament europeus per completar aquesta gestió que ja s'està fent de forma satisfactòria", ha manifestat.

Sobre la renovació de la presidència, Pelegrí ha destaca que Carme Franch és una persona "volguda i coneguda que podrà fer molt bé aquesta funció". Des de l'any 1991, Franch treballa com a educadora social a l'Hospital de la Santa Creu a Jesús (Tortosa), on desenvolupa diferents tasques en l'àrea d'estimulació cognitiva, en l'àmbit de la socialització i en l'àmbit de l'atenció sociosanitària.

Un pas més per ser Reserva de la Biosfera
El conseller Pelegrí ha aprofitat la seva visita a Deltebre (Baix Ebre) per valorar l'aprovació de la proposta de la candidatura de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, en la reunió del Comitè del Programa MaB de la UNESCO d'aquest dilluns al Ministeri de Medi Ambient. Pelegrí ha assegurat que la candidatura és "una feina feta pel territori, ben feta i ben plantejada, i que pot ser una bona oportunitat".