06.10.16 - BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa analitza les noves col·laboracions publicoprivades en el món local

Jueves, 06 de Octubre de 2016

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha analitzat, aquest migdia, quina ha de ser la nova col·laboració, a nivell local, entre els sectors públics i privats a l'hora de millorar la gestió municipal i els serveis que s'ofereixen als ciutadans.


La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, a l'acte de clausura de la primera jornada sobre governs locals, organitzada a la seu de l'IESE. Foto: Judit Contreras/Diputació de Barcelona.
Així ho ha explicat durant l'acte de clausura de la primera jornada de gestió pública "Les col·laboracions publicoprivades a debat", organitzada per la Diputació  i el programa PPP (Public-Private Partnerships) for Cities de l'IESE Business School a la seu de l'IESE a Barcelona.
Conesa ha subratllat que cal afrontar «la digitalització del territori i dels serveis públics», fet que ha de permetre «nous sistemes de col·laboració publicoprivats» davant del nou canvi de paradigma que arriba amb la tercera revolució industrial que defensa Jeremy Rifkin.
La presidenta ha assenyalat que «el repte que tenim davant dels serveis obligatoris [que han de prestar les administracions locals] és la transparència». Això provoca que, per Conesa, hi hagi un nou debat sobre la necessitat de remunicipalitzar els serveis públics «ja que no hi ha hagut suficient transparència a l'hora d'explicar com es presten i els costos que tenen».
En aquest sentit, ha manifestat que «en el que sí que podem ser forts és en el control, en la prestació del servei de la manera adequada, en garantir que el servei serà universal» però ha recordat que «en molts d'aquests serveis no tindrem l'expertesa ni la capacitat inversora» que es necessita per impulsar-los.
Finalment, Mercè Conesa ha posat èmfasi en el fet que «hem de tenir la voluntat d'aplicar tecnologies en els serveis per tenir dades», així com analitzar-les i posar-les al servei de la ciutadania.