07.10.16 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Sant Boi acull la prova pilot d'una comunitat de cafeteries mòbils sobre bicicletes

Viernes, 07 de Octubre de 2016

La Cafetera s'ofereix com a fórmula d'autoocupació per a persones de la ciutat en situació d'atur


Una de les cafeteres del projecte santboià. Foto: Ajuntament de Sant Boi.
Un nou projecte de l'espai d'investigació CoBoi Innova va iniciar el trajecte aquest dissabte, dia 1 d'octubre, a l'exterior del Mercat de la Muntanyeta

És el projecte La Cafetera, una comunitat embrionària de cafeteries mòbils muntades sobre bicicicletes que ha escollit Sant Boi per al testeig d'un model negoci que s'ofereix com a fórmula d'autoocupació.
La Cafetera es planteja oferir a la clientela cafè 'premium' per emportar tot eliminant despeses supèrflues i concentrant els recursos en la qualitat del cafè. El producte ofert és cafè d'origen, amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.
La comunitat de cafeteries ofereix a persones que vulguin crear el propi negoci la possibilitat de sumar-s'hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. A més de la provisió de les bicicletes i el cafè, s'els proporcionaria formació especialitzada.
En una segona fase s'espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del terrritori.
La prova pilot es durà a terme durant els pròxims tres mesos per estudiar-ne la viabilitat. La Cafetera estarà present durant aquest temps tots els dissabtes al matí al voltant del Mercat de la Muntanyeta i en altres indrets de la ciutat. Un dels objectius del projecte és, precisament, ajudar a dinamitzar l'espai públic a les ciutats participants.
En altres ciutats europees s'està introduint amb èxit aquest mateix model. Coffee Bike, per exemple, ha aconseguit estendre's des de Berlín fins a sis països mitjançant franquícies a molts països del món.
Amb l'acollida d'aquest projecte, CoBoi Innova, un espai d'investigació i laboratori de proves pilot que busca solucions innovadores per a nous reptes socials. La iniciativa Espais Buits (revitalització d'espais públics en desús mitjançant un concurs d'idees) és un altre producte d'aquest laboratori d'innovació social.
La ciutat vol donar suport al desenvolupament i l'expansió del projecte per sumar el seu nom a conceptes com sostenibilitat, comerç just, artesania, km. 0, autoocupació, emprenedoria social i mobilitat amb bicicleta.