07.10.16 - LLEIDA • Segrià

Àngel Ros: “La presència de la UdL al Campus Iberus aporta excel·lència i projecció a Lleida”

Viernes, 07 de Octubre de 2016

La Seu Vella de Lleida ha acollit la inauguració del curs del campus Iberus amb la lliçó magistral “La utilitat de la cultura”, a càrrec de la catedràtica Victòria Camps

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit aquest migdia a la inauguració del curs del campus Iberus i ha destacat l’encert de l’aposta que va emprendre fa anys la UdL, amb el ple suport de la Paeria, per formar part del Campus Iberus que integra les universitats de l’eix de l’Ebre, Saragossa, Lleida, La Rioja i la Universitat Pública de Navarra. Aquest eix representa la primera potència agroalimentària del sud d’Europa i formar-ne part reforça el paper de Lleida com a ròtula d'encaix de Catalunya amb l'Eix de l'Ebre en tots els àmbits, ha assenyalat el paer en cap.
 
La lliçó magistral que ha obert el curs ha anat a càrrec de la catedràtica emèrita de Filosofia moral i política de la UAB i expresidenta del Comitè Bioètica d’Espanya, Victòria Camps, qui ha parlat sobre “La utilitat de la cultura”.
 
L’acte s’ha fet a la Seu Vella de Lleida, presidit pel president del consorci Campus Iberus i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el rector de la Universitat La Rioja, Julio Rubio; el rector de la Universitat de Saragossa, José Antonio Mayoral, i el rector de la Universitat Pública de Navarra, Alfonso Carlosena.
 
Aquestes quatre universitats formen el Campus del Valle del Ebro, distingit amb la menció de Campus d’Excel·lència Internacional. El propòsit principal és la creació d’un campus transfronterer amb les universitats de Tolosa i Pau que permetrà la mobilitat d’estudiants i professors i enfortir vincles acadèmics i d’investigació. Els objectius són aconseguir una formació integral de qualitat i l’excel·lència científica, apostar per la internacionalització, ser capaç d’erigir-se com un focus d’atracció de talent, millorar la qualitat en la gestió, potenciar la responsabilitat social, promoure la integració amb la societat i dotar a l’agregació de les infraestructures necessàries per desenvolupar una organització en campus temàtics.