20.10.16 - CAMBRILS • Baix Camp

La Unió de Botiguers de Cambrils i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus aposten per un català de qualitat al comerç

Jueves, 20 de Octubre de 2016

Els comerços associats  rebran informació de l’oferta del Servei Local de Català de Cambrils  al sector i del Voluntariat per la llengua


Responsables institucionals durant l'acord. Foto: Ajuntament de Cambrils.
El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, del qual forma part el Servei Local de Català de Cambrils, i la Unió de Botiguers de Cambrils han renovat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb la voluntat de promoure l’ús del català al comerç

Han formalitzat el pacte M. Dolors Sardà, presidenta del CNL, i Enrique Arce, president de la Unió de Botiguers.
Els principals acords que han pres les dues organitzacions giren a l’entorn de l’assessorament lingüístic, la formació del personal i el programa Voluntariat per la llengua.
Així, a fi que la Unió de Botiguers i els establiments i restaurants associats treballin amb seguretat en llengua catalana i amb una llengua de qualitat, el Servei Local de Català de Cambrils (SLC), situat a l’Ateneu Juvenil, a l’Avinguda de l’Horta de Santa Maria,  posarà a la seva disposició, amb caràcter gratuït, el servei d’assessorament lingüístic, que inclou la revisió de textos breus, la informació sobre normativa legal i la possibilitat d’assistir a les sessions sobre recursos lingüístics d’interès per al sector comercial que organitzi el SLC.
Unió de Botiguers de Cambrils  difondrà, per mitjà de trameses electròniques i del web de l’entitat, els fulls lingüístics del CNL Falca i Cinc cèntims de llengua, que contenen informacions lingüístiques d’interès per als comerciants.
Per facilitar al personal dels comerços associats a la Unió de Botiguers que es puguin formar en llengua catalana i així puguin  atendre la clientela en aquesta llengua, el Servei Local de Català de Cambrils oferirà la matrícula als cursos de català per a adults en període preferent
Amb la renovació d’aquest nou conveni, al qual es vol donar un nou impuls, es pretén també incrementar el nombre d’establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, que faciliten a les persones nouvingudes que hi participen la possibilitat d’utilitzar el català quan hi vagin a comprar i de fer-hi petites pràctiques lingüístiques en un entorn real. Actualment ja en són 48 a Cambrils i quasi 300 en tot l’àmbit territorial del CNL. 
Finalment, els establiments de la Unió de Botiguers de Cambrils podran emplenar el formulari Llenguatest Consum per avaluar si compleixen tots els preceptes lingüístics que estableix el Codi de consum de Catalunya i que s’estan difonent dins el marc de la campanya “Català i comerç. Ja estàs al dia?”, que pretén garantir  els drets lingüístics dels consumidors.
A l'acte de signatura, a més dels presidents de les dues organitzacions, hi han assistit J. Lluís Abella, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils; Anna Saperas, directora del CNL, i Helena Martínez-Ferreruela, tècnica responsable del Servei Local de Català de Cambrils.