28.10.16 - BARCELONA • Barcelonès

Compromís del Ple de l'Ajuntament de Barclona per vetllar pels drets del col·lectiu LGTBI

Viernes, 28 de Octubre de 2016

El Plenari del Consell Municipal del mes d’octubre ha debatut el Pla per la diversitat sexual i de gènere 2016 -2020 que té com a objectiu vetllar pels drets del col·lectiu LGTBI i alhora, fer visible la diversitat sexual i de gènere a la ciutat.


Fotografia del Ple.
El Govern municipal també ha presentat al ple la Guia de Contractació Pública Social i les Bases per un Pacte Municipal d’Infraestructures per a la ciutat. El Pla per la diversitat sexual i de gènere neix amb un pressupost de més d’1 milió d’euros anual i també pretén reforçar els circuits de prevenció, detecció i denúncia, així com d’acompanyament de les víctimes de l’LGTBIfòbia.
La regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat que “volem que el pla s’adreci a tota la ciutadania i avançar cap a la construcció d’una ciutat de drets“. Pérez també ha afegit que les mesures s’apliquen a gairebé tots els àmbits de l’Ajuntament. CiU ha mostrat el seu suport: “Ens tindran al costat per tirar endavant el pla i les mesures”. Francina Vila, però, també ha expressat  la preocupació del partit en alguns aspectes que recull el pla com la fragmentació dels programes educatius: “En aquest sentit creiem que el pla fa un pas enrere”, ha afegit.
Ciutadans ha reclamat més concreció en el pla: “Compartim els objectius però ens agradaria que estigués més detallat“, ha exposat Marilén Barceló. A més, també ha demanat que es presenti el protocol per lluitar contra l’assetjament escolar en casos de LGTBIfòbia. Des d’ERC, Montserrat Benedí ha expressat que, “tot i que encara queda molt per fer, compartim els objectius del pla i ens trobaran en la defensa de la lluita dels drets i les llibertats a la ciutat”.
Des del PP, Àngels Esteller també ha reclamat l’elaboració del protocol i ha afegit que “el pla té tot el nostre suport, però creiem que cal incidir molt en l’àmbit de l’educació“. Per a la CUP, el pla és necessari i imprescindible però reclama més concreció: “Aborda moltes qüestions sense especificar de quina manera es duran a terme”, ha explicat Maria Rovira. “Cal que la perspectiva feminista i LGTBI s’incorpori de forma transversal“, ha afegit.
El ple també ha debatut la Guia de Contractació Pública Social que exigeix a les empreses que presten servei a l’Ajuntament retorn social i compromís amb el territori i les persones com, per exemple, que promoguin la igualtat de gènere i la conciliació familiar.
El Govern municipal també ha presentat  al plenari  una Mesura de Govern per impulsar un gran Pacte Municipal d’Infraestructures que té com a objectiu elaborar un full de ruta de consens que defineixi les infraestructures prioritàries.