02.11.16 - GIRONA • Gironès

L’Ajuntament de Girona potencia la figura del policia de barri amb la creació d’una unitat a Girona Est

Miércoles, 02 de Noviembre de 2016

L’objectiu és reforçar la policia de proximitat i mediació als diferents sectors de la ciutat

Representants municipals junt amb membres del cos de policia, presentant la figura del nou policia de barri de Girona Est. Foto: Ajuntament de Girona. 
La tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; el regidor de Cooperació i regidor de barri de Vila-roja, Font de la Pólvora, Mas Ramada i Grup Sant Daniel, Cristóbal Sánchez; l’inspector en cap de la Policia Municipal, Joan Jou; la directora del Centre Cívic Onyar, Montse Pasquina, i l’agent destinat al barri han presentat aquesta tarda el nou policia de barri de Girona Est. Amb aquesta nova unitat el consistori reforça i potencia la figura de la policia de proximitat i mediació als diferents sectors de Girona.
“La Policia Municipal de Girona fa anys que treballa amb rigor i professionalitat i, amb la figura del policia de barri, es reforça el paper de proximitat, mediació i autoritat de la policia per tal de fer garantir les normes bàsiques de convivència. Cal tolerància zero a qualsevol comportament incívic sigui on sigui de la ciutat”, ha subratllat Paneque. La regidora ha afegit també que “els quatre barris de Girona Est tenen un gran potencial, tant per la seva connexió amb la natura com amb la ciutat” i que “aquest és un primer pas que dóna resposta a un clam veïnal per tal d’aconseguir que els barris d’aquest sector tinguin les eines per poder mostrar tota la seva potencialitat i tenir oportunitats de futur”.
El policia de barri de Girona Est ha començat les seves tasques al sector fa quatre setmanes i s’ha afegit d’aquesta manera als 14 agents més que fan patrulles unipersonals a altres zones de la ciutat. El guàrdia de barri és una figura consolidada dins la Policia Municipal de Girona, capdavantera en l’apropament a la ciutadania de la policia.
Les tasques diàries del guàrdia de barri, que patrullarà principalment en horari de tarda i vespre a Girona Est, és divideixen essencialment en dues. Per una banda, fer prevenció i augmentar la sensació de seguretat al barri. Per altra banda, establir un contacte directe amb la ciutadania, rebre les queixes i suggeriments dels veïns i veïnes del sector i oferir una relació personalitzada i mediar quan sigui necessari. L’inspector en cap de la Policia Municipal, Joan Jou, ha explicat que l’agent que farà de policia de barri a Girona Est “té un perfil idoni per portar a terme aquesta tasca i coneix perfectament el barri perquè porta 35 anys treballant-hi”.