18.11.16 - GIRONA • Gironès

Èxit de la campanya 2×1 de la Diputació de Girona per promocionar els mercats municipals

Viernes, 18 de Noviembre de 2016

El passat cap de setmana va tenir lloc la campanya 2×1 en els vuit mercats municipals de les comarques gironines: Girona, Portbou, Roses, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Olot i Salt

Josep A. Frias (diputat de la Diputació de Girona) en la visita al Mercat de Lleó, a Girona. Fotògraf: Eddy Kelele.
El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Josep A. Frias, va visitar el passat divendres el Mercat del Lleó, a Girona, amb motiu de la campanya engegada per la Diputació
 
Josep A. Frias ha explicat que «l’objectiu és promocionar els mercats municipals de Girona, i aquesta segona edició ens ha demostrat que l’objectiu s’ha complert». Algunes dades ho demostren: hi han participat vuit mercats municipals, dos-cents paradistes i s’hi han ofert més de dos-cents productes en la promoció 2×1. «El primer dia d’aquesta campanya vam parlar amb paradistes i ens van explicar que aprofiten la campanya no només per potenciar que la gent compri als mercats sinó perquè els clients habituals tastin productes que no solen comprar»

L’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona pretén, juntament amb els mercats municipals, potenciar el comerç de proximitat; un tipus d’activitat econòmica que vertebra i cohesiona els municipis i que, a més, actua com a element dinamitzador i vital per als municipis. Així doncs, l’objectiu és doble: atreure i fidelitzar els clients, i també fer valer els mercats municipals i la qualitat dels seus productes de proximitat, frescos i de temporada. Tal com va afirmar Josep A. Frias, «la campanya s’emmarca en un moment molt important per als mercats per seguir sent un referent del comerç de proximitat»

Els mercats adherits a la campanya varen oferir als seus clients la possibilitat de comprar dos productes i pagar-ne només un. L’oferta incloïa productes com ara fruites i verdures, pa, pasta fresca, plats cuinats, conserves, pesca salada, carnisseria, xarcuteria, peix i marisc, entre d’altres. D’aquesta manera es promociona el mercat vinculat al producte local i es dóna més visibilitat als mercats municipals.