10.10.11 - LLEIDA • Segrià

La Diputació de Lleida mantindrà la inversió en cultura i turisme tot i les retallades

Lunes, 10 de Octubre de 2011
Lleida (ACN).- El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat aquest dilluns els nous directors de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) i del Patronat de Turisme durant els pròxims quatre anys, dos organismes on, ha assegurat, es mantindrà el pressupost. Josep Maria Solé i Sabaté pren el relleu al capdavant de l'IEI a Albert Turull i Jordi Blanch a Àngel Vidal com a responsable de turisme. Solé i Sabaté ha dit que apostarà per la creativitat i per fer de l'IEI un centre de referència cultural no només a la capital sinó a tot el territori lleidatà. Blanch, per la seva banda, ha assegurat que Lleida té una "magnífica imatge a nivell turístic" però que cal donar-la a conèixer a la resta de catalans.

Josep Maria Solé i Sabaté va néixer a Lleida fa 61 anys. És historiador i autor de prop d'una vintena de llibres sobre la Guerra Civil espanyola i la postguerra. El nou director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs va ser, entre d'altres càrrecs, el primer director del Museu d'Història de Catalunya entre els anys 1996 i 2000.

Solé i Sabaté ha reconegut durant la seva presentació que l'IEI que aquest organisme ha estat i és un centre "importantíssim" per la generació i promoció de l'activitat cultural que s'ha dut a terme a Lleida ciutat. Solé i Sabaté apostarà, ha dit, per la creativitat i perquè l'IEI actuï també com a referència cultural a la resta de la demarcació.

Per la seva banda, Jordi Blanch va ser director de l'àrea de Promoció de Turisme de Catalunya durant 11 anys. Blanch és vicepresident de l'Associació Catalana de Professionals Experts en Turisme i col·laborador, ponent i conferenciant en activitats formatives informatives del sector turístic i comercial.

Blanch ha explicat que en l'àmbit del turisme cal apostar per la internacionalització però també per la interiorització ja que "cal convèncer-nos a nosaltres mateixos". El turisme és imatge, assegura Blanch, i "Lleida té una magnífica imatge però falta posar-hi el llacet". Hi ha molts catalans, ha explicat, que no coneixen el territori lleidatà i per tant cal començar per vendre Lleida a aquest mercat de proximitat a través de bones estratègies de comunicació i apostant per les noves tecnologies. "La clau del sector turístic és saber adaptar-se als canvis i encara millor adelantar-s'hi", opina.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assegurat durant la presentació de Solé i Sabaté i de Blanch, aquest dilluns, que des de la Diputació es mantindrà o fins i tot es podria incrementar el pressupost destinat al Patronat de Turisme respecte a l'any passat ja que Reñé considera que cal prioritzar la inversió en aquells àmbits on es generi economia, com ara el turisme. El president de la Diputació també ha assegurat que es mantindrà la inversió destinada a l'IEI perquè cal potenciar la cultura i que en canvi, es restringiran les inversions en la construcció de noves infraestructures.