24.10.11 - BARCELONA • Barcelonès

Mas celebra que Endesa destini 2.263 milions a Catalunya, ja que "en temps de crisi, les empreses també inverteixen"

Lunes, 24 de Octubre de 2011
Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat el nou pla de desenvolupament d'infraestructures elèctriques d'Endesa a Catalunya com a exemple que "en temps difícils, les empreses també inverteixen". Durant la signatura d'un protocol entre el Govern i la companyia per millorar el subministrament als usuaris d'Endesa, Mas ha celebrat la inversió de 2.263 milions que l'elèctrica farà a Catalunya fins a 2014, que es destinaran especialment a la millora de la xarxa de distribució. El president català ha recordat que, amb més de quatre milions de clients, Catalunya és un dels mercats més "significatius" per a l'elèctrica i ha reclamat que el servei ha de tenir uns estàndards de qualitat "suficient".

El president català ha celebrat que, "per sort, Endesa no és l'única empresa que inverteix a Catalunya", però ha volgut l'aposta de l'elèctrica. Mas ha assenyalat que la inversió és necessària perquè a la xarxa catalana "hi ha coses que funcinen bé i altres que no funcionen tant bé" i ha posat com a exemple "experiències dels darrers anys". El president també s'ha mostrat satisfet, ja que uns 1.400 milions de la inversió total aniran a millorar la xarxa que arriba als usuaris i això "és el que més nota la gent".

Per la seva banda, el president d'Endesa, Borja Prado, també ha celebrat aquesta "notícia positiva" i ha posat la inversió com a exemple del "compromís" de la companyia amb Catalunya. Prado ha citat també la posada en marxa de la central de cicle combinat del Besós i el Pla Tramuntana, per instal·lar 40 noves subestacions elèctriques, com a mostres de la intenció d'Endesa "per millorar la qualitat del servei" que reben els seus clients.

La Generalitat i Endesa han signat un protocol on s'inclouen aquestes inversions, que es destinaran a activitats de generació, distribució, comercialització i R+D+i, per millorar el subministrament elèctric davant de "reptes tecnològics" com les xarxes intel·ligents o la implantació del vehicle elèctric. El Govern català, per la seva banda, facilitarà l'obtenció de les autoritzacions administratives corresponents i realitzarà davant dels organismes reguladors les gestions per garantir la retribució de les inversions previstes dins del marc regulatori.

A banda, la Generalitat habilitarà, a proposta d'Endesa, una reserva estratègica d'emplaçaments, que estaran disponibles per construir noves infraestructures, i es promourà així que les autoritzacions mediambientals s'allarguin deu anys.