25.10.11 - TREMP • Pallars Jussà

Bloquejada la constitució del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà al no tenir majoria absoluta cap dels candidats

Martes, 25 de Octubre de 2011
Tremp (ACN).- La constitució del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà, prevista per aquest dilluns, ha quedat ajornada al no haver obtingut majoria absoluta cap dels dos candidats. Víctor Orrit del PSC ha obtingut 7 vots i Constante Aranda de CiU n'ha obtingut 6 (4 de CiU i 2 d'ERC). A la constitució del Consell d'Alcaldes hi ha faltat l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva (ERC). Joan Ubach, president del Consell, ha explicat que un règim intern del Consell diu que l'elecció del president del Consell d'Alcaldes ha de ser per majoria absoluta no dels presents sinó dels membres. Ubach ha dit que l'elecció de president ha quedat ajornada fins que hi hagi consens i ha afegit que confia en trobar una solució jurídica.

Ubach ha explicat que de no haver-ho consens previ no es tornarà a convocar la constitució del Consell d'Alcaldes donar que d'assistir-hi tots els alcaldes de la comarca (14) quedarien empatats a 7 l'oposició i l'equip de govern. Al no aconseguir majoria absoluta cap dels candidats tornaria a quedar bloquejada la Constitució del Consell d'Alcaldes.

Estava previst que un cop constituït el Consell d'Alcaldes es tractés el tema de la línia de molt alta tensió que Red Elèctrica té projectada al Pallars Jussà.