25.10.11 - LLEIDA • Segrià

Àngel Ros aposta per "una renovació clara" al PSC i per uns portaveus "que tinguin credibilitat"

Martes, 25 de Octubre de 2011
Lleida (ACN).- L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aposta per "una renovació clara" al PSC, per "uns portaveus que tinguin tota la credibilitat davant de la societat catalana". Ros, que diumenge passat va anunciar que es planteja una candidatuara conjunta amb els alcaldes de Terrassa, Pere Navarro, i Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, per optar a la primera secretaria del PSC, ha assenyalat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Informació que "si som capaços d'arribar a una candidatura d'unitat" aquesta ha de partir de la necessitat que el PSC sigui el referent del catalanisme d'esquerres. En aquest sentit, ha remarcat que "hem de mirar pel conjunt de Catalunya i no estrictament en el món del PSC".

El Congrés que celebrarà el PSC aquesta tardor per escollir primer secretari "ha de ser en clau catalana i no de partit", segons Ros, que creu que el seu partit ha de "tornar a ser la centralitat del catalanisme d'esquerres". És per això que, segons ha dit en una entrevista a Catalunya Informació aquest dimarts, veu amb bons ulls una candidatura d'unitat amb Navarro i Elena: "És la nostra cultura de partit, hem sigut capaços de fer aliances importants".

D'aquesta manera, Ros ha dit que aposta per "una renovació clara" que doti el PSC d'uns líders amb "credibilitat" i que tingui Catalunya com a prioritat. "Per mi el PSC és un partit que neix per governar Catalunya", ha reblat.

Sobre el 20-N: "Jo crec que guanyarem"

Ros s'ha mostrat refiat que el PSC guanyarà les eleccions generals del proper 20 de novembre a Catalunya ja que "partim d'una diferència molt important que les municipals", on el PSC va patir una forta davallada. A les espanyoles "el nostre partit tradicionalment ha tingut un excel·lent resultat, els 25 diputats que hi ha ara han fet una gran feina", de manera que "jo crec que guanyarem", ha conclòs. Així mateix, ha remarcat que la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, "té tota la legitimitat per optar al PSC i per desenvolupar projectes a nivell de l'Estat si ella així ho vol".

Partidari d'avançar en l'àmbit fiscal

Respecte una de les conclusions del darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que ha revelat que el 75,7% dels enquestats vol el concert econòmic, Ros ha assegurat que "el PSC sempre veurà que Catalunya ha d'anar endavant en l'àmbit fiscal, d'autosuficiència econo`mica de la hisenda pública". Amb tot, ha matisat que aquest avenç s'ha de produir "dins d'un marc federal i sense perdre mai la referència de l'Estatut".