10.05.17 - REUS • Baix Camp

La Diputació de Tarragona presenta la plataforma digital ACTIO al Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents de Reus

Miércoles, 10 de Mayo de 2017

L'eina permet automatitzar els serveis administratius i que la ciutadania pugui fer tràmits amb els seus ajuntaments des de casa


Els tècnics de la Diputació al Congrés d'Arxivística a Reus. Foto: Diputació de Tarragona.
La Diputació de Tarragona ha presentat la nova plataforma de tramitació electrònica ACTIO al Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents celebrat a Reus 

Aquesta eina, desenvolupada íntegrament per la Diputació, és un sistema d'automatització de serveis administratius que permet a la ciutadania fer tràmits amb els seus ajuntaments des de casa. Sol·licitar un permís d'obres, comunicar una alta d'activitat o fer un canvi de domicili al padró municipal són algunes de les gestions que es poden realitzar a través de la nova plataforma i sense haver-se de traslladar als ajuntaments.
El tècnic de l'Arxiu General Sergi Borrallo i la tècnica del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona Dolors Roo han estat els encarregats d'explicar el funcionament d'ACTIO durant una taula rodona titulada: "Les solucions disponibles al sector públic català: demostracions pràctiques." En aquesta mateixa taula, moderada pel tècnic del Servei d'Arxiu i Documentació Municipal de l'Ajuntament de Tarragona Joaquim Nolla, també s'hi han presentat el servei e-SET del Consorci AOC i el gestor documental ARESTA de la Generalitat de Catalunya. La plataforma ACTIO, així com les altres eines d'automatització de serveis administratius, pretenen impulsar l'administració digital i donar compliment a la nova normativa de procediment administratiu i de règim jurídic del sector públic.
Més de 350 professionals de Catalunya van participar al Congrés d'Arxivística que va tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de maig a Reus, sota el títol La gestió documental: el futur (és) ara!. Aquest congrés, que va comptar amb nombroses participacions nacionals i internacionals es va realitzar dins de la programació dels actes Reus Capital de la Cultura Catalana.