26.10.11 - BARCELONA • Barcelonès

Ortega creu que "és un bon moment" per la fusió de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis

Miércoles, 26 de Octubre de 2011
Barcelona (ACN).- La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha defensat la fusió de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ortega ha assegurat que "és probable que sigui un bon moment per la fusió d'aquestes dues entitats". Tot i que ha insistit que no és la seva competència, ha remarcat que "podria ser una sortida". La número dos del Govern ho ha dit després que els presidents de les dues entitats hagin acordat repartir-se la presidència del Consell de Governs Locals, un organisme que és constitueix aquest dijous.

Sobre la situació delicada dels ajuntaments, Joana Ortega ha explicat que el Govern demanarà a l'Estat la condonació dels diners que els consistoris li deuen pels avançaments rebuts els anys 2008 i 2009. En aquest sentit, ha assegurat que es trobaran les maneres, amb el proper govern espanyol, per "arribar a una situació que permeti poder fer front a aquestes liquidacions negatives, o bé amb una condonació, que jo crec que és el primer que hem de demanar, o bé amb una moratòria".

Ortega també ha explicat que continuaran els treballs del Memorial Democràtic, tot i que amb un pressupost més reduït: "Segurament el que fins ara havia estat una programació molt ambiciosa l'haurem d'ajustar un any més, però, en tot cas, ha de seguir fent la seva feina, ha de seguir impulsant totes les tasques que tenia". La vicepresidenta de la Generalitat ha avançat que abans que acabi l'any hi haurà un nou director d'aquest organisme.