27.10.11 - LES BORGES BLANQUES • Garrigues

L'Ajuntament de les Borges augmentarà al 2012 les taxes municipals per sota de l'IPC

Jueves, 27 de Octubre de 2011
Les Borges Blanques (ACN).- L'Ajuntament de les Borges augmentarà les taxes municipals del 2012 entre un 2 i un 2,5%, un punt per sota de l'IPC previst per a finals d'any, del 3,5%. La modificació de les ordenances fiscals també comportarà reduccions en alguns conceptes com ara la contribució urbana, l'IBI, que passarà del 0,630% al 0,608%. Segons l'alcalde, Enric Mir, es vol contenir al màxim l'increment d'aquestes taxes "en un moment de crisi com l'actual, quan són moltes les famílies que tenen dificultats per arribar a finals de mes". Per això, s'ha optat per aplicar el mínim increment possible "per mantenir en funcionament els serveis i equipaments de la ciutat tot i el desfàs pressupostari heretat per aquest any 2011".

Mir ha explicat que "sempre hem defensat una reducció del tipus impositiu de la contribució urbana, per compensar l'actualització dels valors cadastrals que s'està duent a terme". Tot i això, la rústica es manté en el 0.580% de manera que, "no s'aplica l'increment del 2% que ens venia fixat pel govern de Madrid". L'impost de vehicles passarà del 1,85% al l'1'90%, també per sota de l'IPC com la resta de les taxes municipals.  Les noves ordenances fiscals ja han estat presentades als equips de l'oposició  i hauran de ser aprovades en el Ple Extraordinari del proper 2 de novembre.

Mir confia en obtenir el màxim consens en la revisió de les ordenances, tema que considera "de cabdal per al funcionament de les Borges Blanques".