29.10.11 - TORTOSA • Baix Ebre

Llum verd a una subestació i dos línies aèries a la Terra Alta per evacuar l'energia de quatre parcs eòlics

Sábado, 29 de Octubre de 2011
Tortosa (ACN).- L'empresa Berta Energies Renovables S.L. ja pot tirar endavant les infraestructures elèctriques necessàries per a l'evacuació de l'energia de quatre parcs eòlics projectats a la Terra Alta, concretament entre els terme de Prat de Comte i el Pinell de Brai. Segons publica el DOGC d'aquest divendres, el Departament d'Empresa i Ocupació ja ha aprovat els projectes executius i les declaracions d'utilitat pública de la subestació transformadora 123/20 kv, al terme del Pinell; i de dos línies aèries d'evacuació de quatre parcs eòlics. Les tres infraestructures elèctriques permetran evacuar l'energia dels parcs de Coll Ventós, Tossa del Vent, la Tossa-Mola de Pasqual, i els Aligars.

El parc eòlic de Coll Ventós, que és el més petit dels quatre, està projectat al terme de Prat de Comte amb una potència de 6 MW. Pel que fa al parc eòlic de La Tossa-Mola de Pasqual, entre els terme del Pinell de Brai i Prat de Comte, té una potència de 33 MW, la mateixa que té previst el parc dels Aligars, entre els terme de Benifallet, Prat de Comte i Pinell de Brai. Pel que fa al parc de la Tossa del Vent, entre Pinell i Prat de Comte, té una potència de 10,50 MW.

Les infraestructures necessàries per evacuar l'energia d'aquest parc suposaran una inversió de 4,5 MEUR. En concret, la subestació transformadora 132/20 kv de Prat de Comte, al terme del Pinell de Brai, té un cost de 3,5 MEUR. D'aquesta subestació sortiran les dues línies aèries, que també s'aproven.

Respecte la línia de 132 kv (6.690 metres), serà per evacuar l'energia dels parcs Coll Ventós, Tossa del Vent, i La Tossa-Mola de Pasqual, tindrà capacitat per transportar una potència de 118 MW i té un cost de 648.700 euros. L'altra línia aèria, de 20kv, evacuarà la potència generada pel parc dels Aligars, i representa una inversió de 336.000 euros. Aquesta segona línia té dos trams, un aeri (190 metres) i un segon soterrat (470 metres). El tram aeri transportarà una potència de fins a 33 MW.

La declaració d'utilitat pública de les tres infraestructures que s'aprova permet l'ocupació urgent dels béns afectats.