3.11.11 - GIRONA • Gironès

Pia Bosch alerta que la davallada de vols de Ryanair a l'hivern serà una ruïna per a l'economia gironina

Jueves, 03 de Noviembre de 2011
Girona (ACN).- El pitjor ha d'arribar. La portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, augura que la davallada de vols de Ryanair per a la temporada d'hivern arruïnarà l'economia gironina. Bosch ha criticat l'actitud del Govern i alerta que si no rectifica "serem més 'xulos' que ningú i més pobres que ningú". La cap de l'oposició ha criticat que mentre altres aeroports europeus "persegueixen" Ryanair i els ofereixen més diners que els 7,5 MEUR que havia compromès l'anterior Govern en el preacord, els titulars de Territori i Sostenibilitat es permetin "el luxe" de deixar-se perdre la primera aerolínia d'Europa. Bosch ha assegurat que Ryanair generava uns 200 MEUR de riquesa al territori.

Segons els càlculs del PSC, Ryanair generava uns 200 MEUR (milions d'euros) de beneficis al territori quan transportava 5 milions de passatgers. Per això, Bosch ha aventurat que la davallada serà d'uns 80 MEUR ara que la reducció de vols farà que "amb prou feines" arribin 3 milions de passatgers a l'aeroport de Girona. Pia Bosch ha criticat que es deixin perdre aquest beneficis sobretot ara, en el moment "més dur" de la crisi econòmica, i considera que compensava més "pagar 7,5 MEUR a Ryanair" previstos en el preacord que havia signat l'anterior Govern.

Pia Bosch ha qualificat de "preocupant" que, a més, el Govern es "feliciti" per no haver-se "doblegat" davant Ryanair quan, segons ella, el que està provocant és un "greu perjudici" per a l'economia gironina. Bosch ha assegurat que aquesta "xuleria" dels responsables de Territori i Sostenibilitat que no han volgut subscriure un acord "amb un import molt inferior al que paguen altres països europeus" farà que "siguem més 'xulos' que ningú i més pobres que ningú".

La portaveu del PSC a l'oposició a l'Ajuntament de Girona ha assegurat que hi ha aeroport regionals a Europa que "persegueixen" Ryanair i li ofereixen xifres astronòmiques perquè s'hi instal·lin. "I mentrestant, nosaltres que ho teníem, ho deixem escapar", ha criticat Bosch que creu que encara no és "massa tard" i insta el Govern a arribar a un acord. Segons Pia Bosch, el Departament està essent "d'un centralista intolerable" amb Barcelona i està deixant de banda l'aeroport de Girona.

La socialista també ha dirigit dures crítiques contra l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), i ha assegurat que anteposa els interessos del partit als de la ciutat. Pia Bosch reclama que tots els partits del consistori municipal i tots els agents econòmics i socials de la demarcació facin "pressió" per evitar que Ryanair acabi desapareixent de l'aeroport de Vilobí d'Onyar.

Bosch augura un futur negre per a aquest hivern després de la temporada turística d'estiu i perquè és el moment més cru de la crisi econòmica. Pia Bosch ha assegurat que passar de tenir 64 destinacions a 23 i la disminució de vols i freqüències suposarà una ruïna per a l'economia gironina.