3.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Més de 42.000 persones participen en la campanya de dinamització del comerç als nuclis antics

Jueves, 03 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- Les bones xifres del seguiment de la campanya de dinamització del comerç urbà ha portat a la Generalitat a ampliar-la a un major nombre de municipis. La campanya, consistent en el sorteig de bosses de la compra amb rodes, s'ha fet en 694 establiments entre el 15 de juny i el 15 de juliol en els municipis de Barcelona, Cambrils, el Vendrell, Lleida, Roses, Solsona i Tarragona. Aquests municipis han estat els primers en rebre ajuts de la Llei de Barris per impulsar la dinamització del comerç urbà, que pretén revitalitzar el comerç de proximitat com a fórmula per afavorir la cohesió social. Portar a terme la campanya de manera conjunta ha permès abaratir costos i multiplicar el seu ressò.

En la jornada de conclusió de la campanya, que s'ha portat a terme avui, els tècnics dels municipis partipants han afirmat que, tot i de no disposar de dades concretes de seguiment, els comerços es mostraven molt satisfets amb la iniciativa.

En la campanya d'impuls del comerç de proximitat, cada establiment podia aportar voluntariament algun altre tipus d'obsequi com un val de descompte o un lot de productes. El repartiment de la bossa de la compra i els obsequis diferia segons cada municipi. Així, per exemple, al Vendrell es realitzava un sorteig, a Lleida un "rasca-rasca" i a Roses s'entregaven sobres sorpresa. En total, s'han repartit 1.565 bosses als vuit municipis participants.

Tot i que els municipis participants han valorat la iniciativa com a "molt enriquidora i positiva" de cara a la fidelització del client, han afirmat la necessitat de modificar les dates de la campanya. El fet que sigui durant l'estiu afavoreix que molts dels clients siguin turistes, mentre que la campanya està dirigida principalment als mateixos residents dels municipis, amb la intenció de fidelitzar-los.

Una de les característiques de la campanya és que es va portar a terme de manera conjunta en les mateixes dates, cosa que va permetre abaratir costos en una única compra i a la vegada multiplicar el ressó de la iniciativa entre els participants. El lema de la campanya, "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", així com la seva imatge, eren iguals per a tots els municipis.

La iniciativa per impulsar el comerç de proximitat als nuclis antics ha suposat un repte pels diferents municipis degut a la dispersió territorial de cadascun d'ells, una qüestió que, segons Mònica Rucabado, Coordinadora del Pla de Barris de l'Ajuntament del Vendrell, es va poder solucionar gràcies a l'ús d'Internet.

Durant la jornada s'han presentat les línes d'actuació per a la segona edició d'aquesta campanya, que vol ser una continuïtat, aprofitant la imatge corporativa que s'ha consolidat, buscant obsequis més atractius i, sobretot, ampliant-la a un major nombre de municipis.