3.11.11 - EL PONT DE SUERT • Alta Ribagorça

El Pont de Suert guardonat amb el premi Villa Europea del Deporte 2012

Jueves, 03 de Noviembre de 2011
El Pont de Suert (ACN).- El Pont de Suert ha estat guardonat amb el premi Villa Europea del Deporte 2012 per la seva excel·lent gestió en matèria esportiva. És una de les 16 localitats escollides a tota Europa per ACES (Asociación de Capitales Europeas del Deporte), per a la categoria de municipis de menys de 25.000 habitants. Aquest guardó arriba després de la visita, el passat dia 25 d'octubre, a el Pont de Suert del Comitè d'Avaluació de les candidatures, encarregat de la designació de la Villa Europea del Deporte per a l'any 2012. Albert Alins, alcalde de el Pont de Suert, ha dit que aquest guardó ''és el reconeixement a la trajectòria de el Pont de Suert en l'organització d'esdeveniments esportius''.

Alins ha dit que el Pont de Suert és un exemple de participació esportiva gràcies a la implicació i lideratge dels clubs i entitats, que configuren un gran projecte de gestió per a la promoció de l'esport, que inclou una gran varietat de modalitats esportives, esdeveniments i equipaments.

Amb aquest reconeixement el Pont de Suert entrarà a una xarxa de ciutats europees que organitzen esdeveniments esportius d'àmbit superior al nacional. L'entrega de la bandedra acreditativa de l'esmentat premi tindrà lloc, el proper dia 30 de novembre, a Brussel·les a la seu de l'Europarlament.

Premi Villa Europea del Deporte

El premi Villa Europea del Deporte és un reconeixement atorgat per l'Asociación de Capitales Europeas del Deporte (ACES) als municipis de menys de 25.000 habitants que duguin a terme una política esportiva local de qualitat, desenvolupin infraestructures y models de gestió que afavoreixin la pràctica esportiva i duguin a terme una política esportiva local basada en el concepte de l'esport como a instrument d'integració i millora de la qualitat de vida.

El premi de Villa Europea del Deporte suposa un reconeixement important a nivell europeu i no té cap implicació econòmica. Les ciutats i municipis guardonats per ACES són clars exemples pel que fa a seu model esportiu.