09.08.17 - LLEIDA • Segrià

Reunió d’urgència al Consell Comarcal del Segrià per redactar el manifest en defensa de la pagesia

Miércoles, 09 de Agosto de 2017

El Consell Comarcal del Segrià ha reunit d’urgència aquest dimecres els seus alcaldes per abordar la redacció d’un manifest en defensa de la pagesia i el sector de la fruita dolça


Reunió al Consell Comarcal del Segrià, en què s'ha impulsat un manifest en defensa de la pagesia. Foto: Ajuntament de Lleida.
El text que sorgeixi fruit de la trobada serà enviat a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat per tal que adopti mesures reguladores del flux de temporers durant la campanya de fruita, conflicte destacat d’aquest estiu
Segons fonts properes a la iniciativa, dijous es repartirà una banderola amb el lema: “Pel futur dels pobles, defensme la pagesia”Així mateix, el manifest serà inclòs debatut al Ple de varis ajuntaments del Segrià. 
Aquesta iniciatvia va sorgir a principis d’aquesta setmana, quan sis alcaldes van reunir-se per plantejar la redacció d’un manifest en defensa de la pagesia. 
Van ser primers els alcaldes Carles Comes (Torrelameu), Miquel Serra (Alcarràs) i Jaume Camarasa (Corbins), a qui es va sumar el suport d’Enric Colom (primer edil de Torre-serona), Josep Ramon Branzuela (primer edil de Torres de Segre) i el regidor d’Albesa Fermí Berrant.
Durant el matí d’avui dimecres s’hi ha sumat també el suport de Xavier Rodamilans, alcalde accidental de Lleida, qui ha afirmat que "hi ha moltes famílies i pobles del territori que depenen d’aquesta activitat (la pagesia) i s’hi han d’adoptar mesures perquè sigui un sector competitiu”.