10.08.17  • Garrotxa

Territori i Sostenibilitat impulsa un nou vial per a vianants i ciclistes al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Jueves, 10 de Agosto de 2017

El vial permetrà enllaçar de manera més segura i ordenada la urbanització de Can Blanc i els aparcaments de la Fageda d’en Jordà i del volcà de Santa Margarida

Els treballs es liciten ara per un import de prop de 800.000 euros i començaran l’hivern vinent


Mapa. Foto: Premsa gencat.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de prop de 800.000 euros, de les obres per a formar una nova via per a vianants i ciclistes al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El vial connectarà la urbanització de Can Blanc i les àrees d’estacionament de la Fageda d’en Jordà i del volcà de Santa Margarida, entre els termes d’Olot i Santa Pau. Els treballs començaran l’hivern vinent  i tindran un termini d’execució previst de sis mesos.
Aquesta actuació generarà un nou recorregut entre els tres principals punts d’interès del Parc Natural: la Fageda d’en Jordà i els volcans del Croscat i Santa Margarida, connexió que actualment s’efectua per mitjà de la carretera GI-524. El vial previst millorarà la seguretat viària, atès que, en èpoques de gran afluència de visitants, quan els aparcaments estan plens, els vehicles estacionen en vorals i zones adjacents a la carretera, fet que hi provoca la presència no ordenada de vianants.
El traçat del nou vial, de tres quilòmetres de longitud i tres d’amplada, discorrerà segregat de la carretera GI-524, separat, doncs, del trànsit de vehicles. Unirà la urbanització de Can Blanc i l’aparcament de Santa Margarida, passant per l’àmbit de Can Serra i la urbanització de Can Xel. D’aquesta manera, a més d’unir la fageda i els volcans, també connectarà amb les principals bosses d’estacionament de la zona, els vials de les urbanitzacions i els aparcaments de Can Serra i Santa Margarida. 
A més de la formació del vial, que comptarà amb un paviment de terra sòlida, les obres abastaran l’adequació de diversos espais d’estada o punts de trobada que comptaran amb elements de mobiliari urbà. Així mateix, s’inclouen els sistemes per a facilitar el drenatge, la instal·lació de baranes de fusta i barreres de seguretat i la col·locació de senyalització vertical i d’orientació. El projecte també preveu mesures d’integració en l’entorn com plantacions i hidrosembres i la construcció d’un calaix de formigó per a salvar la riera situada a la zona de les Escoles de 4,8 metres de longitud i 3,4 d’amplada.