4.11.11 - MADRID

El CIS dóna al PP un mínim de 190 escons, 14 per sobre de la majoria absoluta i 74 més que els que trauria el PSOE

Viernes, 04 de Noviembre de 2011
Madrid (ACN).- L'enquesta d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) confirma auguris: el PP aconseguiria una majoria absoluta molt àmplia, que amb 190 escons en l'estimació a la baixa estaria 14 per sobre de la majoria absoluta de 176. La forquilla arriba fins als 195. A l'altre cantó de la balança, també es confirma l'auguri. El PSOE passaria dels 169 escons actuals a 116 en l'estimació més pessimista, 121 en la més optimista. CiU seguiria de tercera força, però augmentant de 10 a 13 escons la presència al parlament espanyol. Després tres sorpreses, l'augment d'IU/ICV (de 2 a 8), el descens del PNB (de 6 a 3) i l'entrada amb 3 escons d'Amaiur, la coalició abertzale.

Així doncs, IU/ICV recuperaria grup propi, que es forma a partir de cinc diputats. PNB, en canvi, el perdria.

Altres resultats destacables són l'ascens d'UPyD, que passaria d'un escó a tres, o els de Coalició Canària i el Bloc Nacionalista Gallec, que mantindrien els dos escons actuals.

També cal destacar la irrupció a la cambra que aconseguirien segons l'enquesta el grup ecologista Compromís-Equo amb un escó, i el partit fundat per l'expopular Francisco Álvarez Cascos, el Foro Asturias, que també aconseguiria un escó amb la denominació que utilitza per a les eleccions generals, Foro de Ciudadanos (FAC).