7.11.11 - EL PALAU D'ANGLESOLA • Pla d'Urgell

El Palau d'Anglesola preguntarà als seus veïns sobre la planta de biomassa que es vol construir al municipi

Lunes, 07 de Noviembre de 2011
El Palau d'Anglesola (ACN).- El grup el Palau d'Anglesola Opina (PAO) preguntarà als veïns d'aquest municipi del Pla d'Urgell si estan a favor o en contra del projecte que preveu la construcció d'una planta de biomassa. A través d'un full informatiu que s'ha enviat a cada casa, el PAO anuncia que coincidint amb les eleccions espanyoles del 20-N organitzaran una consulta ciutadana per saber l'opinió del municipi respecte al projecte que està impulsant l'empresa SAT Nufri de Mollerussa. El PAO ja va organitzar al setembre de 2009 la consulta sobiranista i assenyalen que de la mateixa manera que van fer aleshores, amb aquest referèndum volen mantenir una posició neutra i incentivar al debat amb l'organització d'actes informatius.

Segons informa el PAO en un fulletó que ha repartit per cada casa del municipi, a la consulta hi podran participar tots els veïns empadronats al municipi majors de 16 anys. A l'urna s'hi podran dipositar les paperetes del Sí (a favor del projecte) o del No (en contra del projecte), i el resultat es trametrà a l'alcaldessa del Palau, Montserrat Meseguer, i també s'informarà a tota la població.

Amb aquesta primera comunicació als veïns, el PAO aprofita per donar quatre dades sobre el projecte que vol portar a terme la cooperativa fructícola SAT Nufri al seu terme. Es tracta d'una planta de biomassa amb una potència elèctrica de 14.000 kW que s'ubicaria en una parcel·la situada a la carretera que uneix el Palau d'Anglesola amb el Poal. La previsió és que registri un consum anual de biomassa de 133.587,4 tones i generi un moviment de 38 camions al dia que farien viatges d'anada i tornada passant pel nucli urbà del poble.

Així mateix, la planta crearia 25 llocs de treball i permetria a l'Ajuntament recaptar uns impostos de 300.000 euros, en concepte de l'atorgació de la llicència d'obres, i d'entre 8.000 i 10.000 euros anuals per altres permisos. Respecte a les característiques físiques de la planta, el PAO assegura que aquesta tindria una alçada màxima de 30 metres i una xemeneia que en faria 40.

El PAO considera que el projecte ''té suficient importància per a informar al veïnat amb més detall'' i per aquest motiu creu que s'ha de consultar a la ciutadania sobre si hi estan a favor o en contra. Fins al dia de les eleccions, la plataforma té previst portar a terme una sèrie d'accions informatives sobre la planta i en aquest sentit ja han convocat la primera, que tindrà lloc dijous que ve a dos quarts de nou del vespre a la sala d'actes de l'edifici sociocultural.