05.10.17 - BARCELONA • Barcelonès

Iceta lloa la tasca dels alcaldes durant l’1-O

Jueves, 05 de Octubre de 2017

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, va posar en relleu la tasca dels alcaldes durant el referèndum, alhora que va oferir-se com a mediador per evitar la DUI i l’aplicació de l’article 155

Miquel Iceta, primer secretari del PSC. Foto: EPA.
Durant el Consell d’Alcaldes del PSC dut a terme dimecres a la seu del partit, Iceta va reiterar també que el partit no vol “ni DUI ni 155, sinó negociació".

També va subratllar que "si els que han de negociar no ho aconsegueixen i han de buscar mediació, els ajudarem. I si volen que ho fem nosaltres, ens oferim”
A la seva voluntat mediadora va afegir que parlarà “amb tots, en públic i en privat, aquí, a Madrid i en el conjunt de l’Estat”, i que els membres del PSC no es rendiran en la seva intenció d’apaivagar el conflicte, “per molt que se’ns digui ingenus, bledes o bonistes”.
També va reiterar la seva percepció sociològica de Catalunya, afirmant que “encara que es donin per bones les xifres de participació, no hi ha una majoria de catalans que avalin la independència”.
Per últim, lamentant la deriva rupturista que es viu a Catalunya, el líder socialista va decretar que aquesta no succeirà “en el nostre nom. No es pot trencar així la societat catalana ni separar-nos així de la resta d’Espanya. No es pot construir una nova república amb fonaments fràgils”.
Alcaldes mediadors
Durant el Consell, que va reunir 200 càrrecs electes socialistes, Iceta va ressaltar també el seu paper com a mediadors durant el conflicte català, posant l’exemple de Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, qui va intentar evitar la repressió policial en el seu municipi.
Així mateix, el líder del PSC va destacar el paper de Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, qui va garantir la presència de 400 policies allotjats en hotels de la ciutat.
Per últim, Iceta va ressaltar “quants episodis de violència local han estat minvats pels nostres electes!”.