11.10.17 - MADRID

Rajoy demana a Puigdemont que esclareixi si ha declarat la independència

Miércoles, 11 de Octubre de 2017

Mariano Rajoy, president del govern central, ha comparegut davant els mitjans per requerir formalment a la Generalitat que esclareixi si ha declarat la independència, obrint així la via a aplicar l'article 155

Mariano Rajoy, president del govern d'Espanya. Foto: arxiu.
Durant la declaració, duta a terme a La Moncloa, el president ha destacat que “vol evitar les confusions generades per la Generalitat” i “posar fi a la situació que s’està vivint a Catalunya”
A banda d'això, la compareixença de Rajoy obre la vía a l’aplicació de l’article 155, que suposaria la suspensió de la Generalitat. 

Tal i com es recull en la Constitució, per tal d’aplicar l’article esmentat, la notificació és el primer pas necessari perquè el Govern central l'apliqui i posteriorment sigui aprovat per la majoria del Senat.

Així mateix, Rajoy ha defensat la seva voluntat de restablir la “tranquil·litat, la seguretat i l’assossec amb la major brevetat possible”, per aconseguir així “recuperar la seguretat jurídica a Catalunya”.
Per últim, ha dirigit un missatge de calma a la ciutadania, afirmant que seguirà actuant “actuant amb prudència i responsabilitat en pro del benestar i l’interès general dels catalans i espanyols”.