11.10.17 - TARRAGONA • Tarragonès

Ballesteros afirma que “el diàleg ha de ser per negociar una sortida”

Miércoles, 11 de Octubre de 2017

L'alcalde de Tarragona ha expressat la seva opinió sobre el procés independentista durant la seva entrevista amb alcaldes.eu


Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, durant la seva entrevista amb alcaldes.eu. Foto: alcaldes.eu.
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha afirmat que “el diàleg no ha de ser només per dialogar, ha de ser per negociar una sortida”, i ha afegit que “jo no sóc independentista, però tampoc m’he definit mai com a antiindependentista”
En la seva entrevista oferta avui dimecres a alcaldes.eu, just un dia després que Carles Puigdemont, president de la Generalitat, proclamés i suspengués la independència, obrint així una etapa de diàleg, l’alcalde ha ressaltat que, “evidentment, l’espai d’un diàleg és necessari”.
Ha afegit també que aquest diàleg s’ha de dur a terme dins el marc legal, defensant que “s’ha de complir la llei”, perquè fora d’aquesta “és difícil que hi hagi cap transició democràtica”.
Tot seguit, Ballesteros ha recalcat que si no es dialoga per negociar una sortida, ens trobarem “en el dia de la marmota, constantment fent passes enrere per fer passes endavant”.
Fruit d’això, ha remarcat que la situació actual genera desencís entre la ciutadania, recordant que “ahir vèiem gent desencisada amb la solució, però sobretot una inseguretat que no és bona ni per les empreses, ni per les institucions, ni pels ciutadans i les ciutadanes”. Diu que "necessitem concreció el més ràpid possible".  Opina que "a Catalunya hi ha moltes sensibilitats" i assegura que "el conjunt intersecció de tota la gent que pensem diferent és molt àmplia, i per tant la possibilitat d'acord si hi ha voluntat i sobretot si es compleix la llei, també hi és".

Finalment, espera que "aquest sigui el capteniment del govern  i el de la majoria de la gent", assegura.