12.11.11 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Mas veu el nou consell rector del Prat com la demostració que els èxits acaben arribant quan el país "fa pinya"

Sábado, 12 de Noviembre de 2011
L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha interpretat aquest vespre el nou consell rector de l'aeroport del Prat, que tindrà una majoria catalana, com la demostració que "quan la gent de Catalunya fa pinya" i "té constància" "encara que costi els èxits acaben venint". "Per primer vegada" arriba un èxit així, ha dit Mas en un discurs en el qual s'ha referit, també, al pacte fiscal. El president de CiU ho ha explicat en un acte electoral a l'Hospitalet en el qual també ha reclamat a Chacón que demani perdó pel vídeo del PSC que atacava els estalvis en salut. Mas ho ha exigit després de ser rebut per una manifestació de ciutadans que s'oposaven al tancament del CAP Marina del barri de Bellvitge.

"Quan la gent de Catalunya fa pinya entorn d'una idea, d'un objectiu, posa la banya, té constància, té permanència, i no llença la tovallola, al final, encara que costi, els èxits vénen cap al nostre país", ha saludat Mas a l'Hospitalet poques hores després que l'executiu espanyol anunciés la composició del consell rector de l'aeroport del Prat, que tindrà una majoria catalana.

Aquesta fita, ha afegit Mas, "ens marca el camí". "No hi ha res que sigui del tot impossible", ha dit, tot recordant que era molt difícil aconseguir fer moure Aena. "Per primera vegada aconseguim que tot això es trenqui", s'ha felicitat Mas, que més endavant en el mateix discurs ha apel·lat el PP i el PSC a fer pinya per aconseguir, també, el pacte fiscal. El president també ha destacat que l'anunci del consell rector arriba deu mesos després que CiU tornés al Govern.

Mas acusa el PSC de "traspassar límits" amb el vídeo

Mas també ha atacat, en el seu discurs electoral a una ciutat on el PSC va tenir majoria absoluta entre el 1982 i enguany, el vídeo polèmic sobre les retallades en salut que els socialistes han hagut de retirar. "Molts catalans d'origen i molts catalans d'adopció, molta gent d'aquest país, ha sentit vergonya d'un partit que és capaç de traspassar aquests límits que no s'haurien de traspassar mai, tampoc en la política", ha lamentat Mas.

I ha sospitat de la candidata del PSC, Carme Chacón, malgrat les disculpes que ha demanat aquesta. "Vés a saber si tu ho sabies, i vés a saber si vares avalar" el vídeo, ha acusat Mas. En aquest cas, ha afegit l'Honorable, "el que ha de fer (Chacón) és sortir en aquests mítings que fan cada dia i demanar perdó al poble de Catalunya per haver-se passat tant com s'han passat".

El Govern treballa perquè Catalunya no doni la sensació que al sud d'Europa només hi ha "una colla d'arreplegats"

Mas també ha destacat en el seu parlament que el seu govern treballa perquè "enlloc de donar la sensació que tota aquesta gent que estem al Sud d'Europa som una colla d'arreplegats, d'irresponsables o de pàries, que algú, quan miri des de Brussel·les, des de París, des de Berlín o des d'on sigui" es fixi en Catalunya per la seva responsabilitat.

Per això, Mas ha demanat el vot per CiU. I, també, per defensar els interessos de Catalunya a Madrid. Poc abans de l'inici del míting una antiga integrant de la llista convergent a les municipals de l'Hospitalet comentava que alguns coneguts que l'havien votat pensaven ara decantar-se pel PP per fer fora el PSOE.

Precisament Mas ha volgut fer front a aquest efecte destacant que "quan la gent de Catalunya, parlin l'idioma que parlin, es plantegi anar a votar, ha d'entendre que no només estan votant per veure qui arriba a la Moncloa, sinó que també està votant per veure qui defensa millor els seus interessos". "Els defensarem aquella gent que tenim com a prioritat principal el conjunt de Catalunya", ha afegit, tot fent referència "als set milions i mig de ciutadans", com ja va fer quan va visitar l'Hospitalet, una ciutat amb molts immigrants dels anys seixanta, durant la campanya del maig.

Més manifestants fora que oients dins de la Farga

Llavors i també ara Mas ha reconegut que no es trobava una ciutat fàcil per CiU. També ho han destacat la resta d'oradors, com la líder local de la federació i diputada, Meritxell Borràs, i la candidata al Senat Montserrat Candini. De fet, Mas ha parlat davant de 400 persones, segons l'organització, en una sala polivalent amb cadires buides a la Farga, un indret on Felipe González va aplegar 5.000 persones a l'inici de campanya.

Aquest vespre hi havia més persones fora de la Farga, protestant, que dins. Mig miler de veïns, generalment de Bellvitge, segons els Mossos d'Esquadra, s'han aplegat a les portes del recinte i inclús han increpat alguns dels assistents a l'acte. Protestaven contra el tancament del CAP Marina, que no funciona des de fa dues setmanes i des de llavors roman ocupat.

El president escolta els ocupants del CAP Marina

Mas podria haver evitat fàcilment les protestes perquè la Farga té molts accessos, però ha baixat del cotxe tot just davant dels manifestants i una de les primeres persones a qui ha saludat ha estat Francesc Gago, exintegrant de les llistes d'ICV a les eleccions locals i president de l'Associació de Veïns de Bellvitge.

De fet, el míting de CiU ha començat amb un retard d'un quart d'hora perquè Mas s'ha pres estona per escoltar el punt de vista de Gago i de diversos líders més del moviment que ocupa el CAP, que li han demanat que el reobri perquè el barri de Bellvitge, de 35.000 habitants i amb molta gent gran, requereix dos centres d'atenció primària. L'Honorable els ha mirat de fer entendre la seva postura.