06.11.17 - ROSES • Alt Empordà

Montserrat Mindan: “Em sembla una vergonya l’aplicació del 155”

Lunes, 06 de Noviembre de 2017

Amb aquestes paraules ha definit l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, l’aplicació de l’article 155 a l’entrevista realitzada avui pel matí a Alcaldes.eu


Montserrat Mindan, alcaldessa de Roses, durant l'entrevista d'Alcaldes.eu.
No sols l’aplicació de l’article diu, sinó “la manca de la democràcia en sí, com s’estan aplicant les lleis”. Explica que un àmbit que s’hauria d’estudiar és el d’advocat, per la importància a l’hora d’interpretar una llei, i “com un jutge pot canviar les coses depenent de la seva mateixa interpretació, però és que en aquest cas no hi ha interpretacions que valguin”. 
Mindan afirma que el govern espanyol s’està saltant el dret penal i altres lleis, i que per tant per ella “són presos polítics, estic al costat del meu president i de tots els consellers fins al final”. Considera que el punt de vista personal li porta a “no ser neutra perquè crec fermament que l’aplicació del 155 no hauria d’haver estat, ni l’empresonament dels consellers ni del president, ni molt menys dels Jordis, que no han fet absolutament res més que demanar que siguem pacífics”. “És una vergonya internacional”, sentencia.
Assegura que “en un poble com Roses de vegades costa defensar-ho com a alcaldessa, però és que personalment és el que considero i penso”. L’alcaldessa manifesta que “Roses sociològicament és un poble complex, amb molta gent benvinguda d’arreu d’Espanya, un poble que ha sabut demostrar que es pot conviure molt bé durant molt de temps, que el que mantenim és que respectin les opinions de tothom”. Finalment, assenyala que “quan parles amb la gent el tema es discuteix però de forma tranquil·la, i en canvi a les xarxes socials, almenys en el poble de Roses, el tema està a uns nivells de crispació bastant elevades”.