07.11.17 - BARCELONA • Barcelonès

El món local vol explicar a Europa i al món sencer la repressió que pateix el poble català

Martes, 07 de Noviembre de 2017

Uns 200 alcaldes i alcaldesses de tot el territori català han viatjat aquest matí cap a Brussel·les per explicar a Europa i al món sencer la greu persecució que estan patint els representants del govern legítim de Catalunya.


Imatge del món local a Brussel·les. Foto: ACM.
“Aquesta no és una dèria d’un govern o un parlament, sinó que és una qüestió que afecta a tot el territori català i els alcaldes i alcaldesses estem plenament compromesos en què els catalans i catalanes puguin decidir quin futur volen per al seu país” ha explicat el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha manifestat que els veïns i veïnes traslladen als seus alcaldes l’anhel de llibertat i el malestar profund per la manera de fer de l’Estat espanyol, que amb l’aplicació de l’article 155 ha declarat un cop d’estat a l’autonomia catalana.
Per la seva banda, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras ha explicat donat que Europa li costa reaccionar els alcaldes i alcaldesses han decidir anar-ho a explicar de primera ma. “El principal objectiu es demanar a Europa que s’impliqui i que intervingui i en segon lloc demanar l’alliberament immediat dels presos polítics que tenim a Catalunya”.
Durant la seva estada a Brussel·les els alcaldes i alcaldesses participaran aquesta tarda en un acte al Centra Cultural el Bozar on és previst que intervinguin els eurodiputats catalans.