10.11.17  • Tarragona/Terres de l'Ebre

Comencen les jornades aproPA'T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre

Viernes, 10 de Noviembre de 2017

El Museu de les Terres de l’Ebre acull aquest dissabte 11 de novembre la segona edició de les jornades de formació aproPA’T, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinergies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.


Gràfic. Foto: Premsa gencat.
Aquest any, les jornades se centren en els projectes col·laboratius entre els centres educatius i els museus i estan dirigides tant a docents de tots els nivells educatius com a estudiants i professionals dels museus i entitats culturals.
Les jornades començaran demà amb una ponència del catedràtic Fernando Hernández sobre els projectes d’indagació als centres educatius i del paper que poden tenir els museus. La segona ponència, a càrrec de la doctora en Didàctica de les Ciències Socials Neus Sallés, permetrà aprofundir en el potencial educatiu dels museus.
Durant la sessió, es presentaran experiències d’èxit al territori com el projecte “El vol de l’esparver”, del Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre, i “Apadrinem el nostre patrimoni”, del Centre de Recursos Pedagògics de la Terra Alta i l’Escola Puig Cavaller de Gandesa. També hi haurà un espai d’intercanvi d’interessos i necessitats entre els participants. 
Les jornades continuaran amb una segona sessió el dissabte el 18 de novembre al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. La trobada iniciarà amb una ponència de la doctora en Didàctica de les Ciències Socials, Maria Feliu, sobre el treball conjunt que poden fer els centres educatius i els museus. La segona ponència, a càrrec del mestre especialista d’Educació Artística Dimas Fàbregas permetrà conèixer el paper del museu en el cas del projecte d’innovació de les Aliances Magnet. 
Es presentaran experiències d’èxit que s’estan duent a terme al territori com el projecte “Centcelles el nostre objectiu”, dels centres educatius de Constantí i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i “Apadrinem el nostre patrimoni” del Museu de Reus i el Col·legi Maria Rosa Molas de Reus. 
Jornades AproPA’T
AproPA’T és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre de la qual en formen part el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dotze museus de la demarcació: el Museu d'Alcover, el Museu Terres de l'Ebre, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu Deu, la Vil·la Casals - Museu Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus Salvador Vilaseca, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls. 
L’organització de les jornades compta amb la col·laboració del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.