13.11.17 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Premiat l'innovador projecte de formació impulsat per treballadors municipals de Sant Boi

Lunes, 13 de Noviembre de 2017

L'Ajuntament impulsa aquest projecte per facilitar la gestió del coneixement i l'aprenentatge permanent

Ajuntament de Sant Boi. Foto: alcaldes.eu
Un projecte de l'Ajuntament de Sant Boi destinat a la formació i el desenvolupament de la plantilla municipal ha obtingut fins a 4 premis de caràcter estatal des que es va posar en funcionament l'any 2015 

Un grup de treballadors i treballadores s'encarrega de filtrar i presentar continguts interessants per a l'actualització professional i compartir-los en una plataforma digital interna.
Aquest projecte d'aprenentatge col·laboratiu s'anomena Dinamització de Continguts. Els serveis de Recursos Humans de l'Ajuntament impulsen des de l'any 2015, dintre del Pla Avançat-Construint Aprenentatge, per facilitar la millora contínua, l'adquisició i l'actualització de coneixements.
L'aportació més innovadora del projecte és la participació activa de 30 treballadors i treballadores que filtren a la xarxa continguts útils relacionats amb la feina o el desenvolupament professional i els posen a disposició de la resta de companys.
10 d'aquestes persones, amb coneixements avançats en eines 2.0, són dinamitzadors de continguts i la resta, col·laboradors del projecte. La seva tasca els serveix personalment per actualitzar coneixements i ajuda altres treballadors i treballadores municipals a fer-ho, estalviant temps i facilitant l'aprenentatge en el propi lloc de treball.
Les publicacions aportades a la plataforma digital tenen títols com 'Tornada al cole segura', Vull editar un PDF', 'L'inhibidor del bullying', ''Qui entra al museu' o 'Què són les smart-cities?'.
El darrer guardó, el Premi Cegos
L'últim guardó rebut per aquest projecte ha estat el Premi Cegos-Equipo y Talento 2017 que reconeix les millors pràctiques de Recursos Humans de l'Estat Espanyol en l'àmbit de Formació i Desenvolupament.
Entre la resta d'empreses premiades hi havia companyies del prestigi de Seat, Caixabank, Ericsson España, Telefònica, Vodafone, Banco Santander o L'Oréal,
Aquest mateix projecte ja havia guanyat el Premi a la Millor Acció Formativa en Innovació al Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos (2015) i el Premi a l?Innovació Didàctica de l'INAP (2015).
A més, tot el model formatiu global del personal municipal de l'Ajuntament de Sant Boi va rebre també el Premi Capital Humano a la Política Estratègica de Formació i Desenvolupament (2016).