13.11.17 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

Núria Marín entra a l'Executiva del PSOE

Lunes, 13 de Noviembre de 2017

L'alcaldessa de l'Hospitalet serà la nova secretària executiva de Cohesió i Integració després de la renúncia de Parlón


Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, durant una entrevista a Alcaldes.eu.
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet i número dos del PSC, s'ha incorporat aquest cap de setmana a l'Executiva nacional del PSOE com a nova secretària executiva de Cohesió i Integració. Així ho ha aprovat el Comitè Federal del partit formalitzant, doncs, la substitució de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenent, Núria Parlón, que va renunciar a formar part de l'organisme socialista el passat 21 d'octubre després del suport del PSOE al PP amb l'aplicació del 155.
Marín (53 anys) milita al partit des de 1981, però ha estat en els últims anys quan ha guanyat punts dins del PSC. Per començar, retenint l'alcaldia a la segona ciutat de Catalunya, sent així el principal govern local que lideren els socialistes; però, també, pel seu paper mediador i d'aposta pel diàleg en el conflicte institucional entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l'Estat, així com el seu perfil conciliador entre els socialistes catalans i el PSOE.
Per tot, Iceta ja va impulsar el seu paper dins del partit en 2016, després de guanyar les primàries, amb la secretaria adjunta al Primer Secretari del PSC, el que la converteix en la número dos del partit a Catalunya; responsabilitat que ara veu incrementada a nivell nacional. Alcaldessa des de 2008, serà el tercer membre del PSC a l'Executiva, a més de l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i l'ex síndic d'Aran Paco Boya.