14.11.11 - BARCELONA • Barcelonès

Recoder confia que la duana d'Alguaire estigui a punt perquè hi arribin esquiadors a partir del 19 de desembre

Lunes, 14 de Noviembre de 2011
Barcelona (ACN).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que confia que el Ministeri d'Interior resolgui els tràmits perquè el punt fronterer de l'Aeroport d'Alguaire estigui a punt el 19 de desembre. Després que aquest matí s'ha conegut que els dos operadors russos Ascent Travel i Pegas Touristik oferiran paquets turístics d'esquí a través del Prat i no d'Alguaire, fonts de Territori i Sostenibilitat han explicat que el Govern ha posat a disposició d'aquestes agències totes les facilitats, incloent descomptes de taxes aeroportuàries. Recoder ha indicat que el Govern treballa per aconseguir que Alguaire "tingui present i futur" i que "els convenis que s'han signat van en aquesta línia".

"Vam trobar un aeroport que no tenia vida i estem treballant conjuntament amb el territori en la taula estratègica d'Alguaire" per aconseguir que la instal·lació funcioni, ha assenyalat el conseller. Recoder ha explicat que Alguaire té garantits convenis amb tour operadors, com el britànic Thomas Cook, i que hi ha altres convenis signats i en cartera. "Segur que hi haurà ensurts, però la base de la recuperació d'Alguaire està garantida", ha sentenciat Recoder.

Els tour operadors russos Ascent Travel i Pegas Touristik no han programat encara vols amb l'aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu. De moment, portaran esquiadors a Andorra a través de l'aeroport del Prat. Els dos tour operadors podrien arribar a portar uns 6.500 viatgers durant tota la temporada d'hivern, segons les previsions inicials. El motiu perquè les dues agències no ha programat vols a Alguaire és que la infraestructura lleidatana encara no disposa dels permisos per posar en marxa la duana que permeti l'arribada de passatgers de fora de l'espai Schengen.