01.12.17 - LLEIDA • Segrià

L’alcalde Ros anuncia que el Consorci del Museu de Lleida recorrerà a l'Audiència d'Osca el trasllat de les obres de Sixena i, si és necessari, al Tribunal Suprem

Viernes, 01 de Diciembre de 2017

El paer en cap de Lleida demana prudència al ministre de Cultura mentre hi hagi recursos presentats i la sentència no sigui ferma

El Consorci del Museu de Lleida presentarà recurs de cassació a l'Audiència d'Osca davant la seva decisió de desestimar els recursos de la Generalitat i del MNAC i refermar, per tant, el trasllat de les 44 obres d'art de Sixena dipositades al Museu de Lleida. Ho ha anunciat aquesta tarda l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després de fer-se públic que l'Audiència d'Osca ha desestimat els recursos interposats contra la sentència dictada pel Jutjat de primera instància número 1 d'Osca.
 
El paer en cap ha informat que es presentarà un recurs de cassació contra la resolució de l'Audiència d'Osca i que, en cas que fos desestimat, es recorrerà al Tribunal Suprem “que és competent i està qualificat per a temes de conflictes patrimonials". "Considerem que ens assisteix la raó i el dret", ha declarat l'alcalde.
 
D'altra banda, Àngel Ros ha insistit a demanar al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, que apliqui el criteri de "prudència" mentre hi hagi recursos presentats i, sense haver-hi sentència ferma, "esperem que no es demani cap trasllat de cap obra", ha conclòs.