04.12.17 • Osona

La presidenta de la Diputació de Barcelona visita set municipis d'Osona

Lunes, 04 de Diciembre de 2017

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va visitar divendres 1 de desembre set municipis de la comarca d’Osona per debatre amb els seus alcaldes i conèixer els projectes que s’estan realitzant amb el suport de la Diputació.


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el bisbe de Vic, Romà Casanova, després de signar els convenis. Foto: Xavier Renau/Diputació de Barcelona.
A Vic, Conesa ha signat dos convenis, un amb l’Ajuntament i el Bisbat de Vic per donar suport al projecte “Episcupus” per dinamitzar les visites a la catedral de Vic i revaloritzar-ne el seu contingut històric i cultural, i un segon amb l’Ajuntament per l’arranjament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb la N-141d. Aquest matí, Mercè Conesa, ha visitat  Malla, Vic, Calldetenes, Torelló, Gurb i Santa Eugènia de Berga; i per la tarda serà a Taradell.
Podeu veure un vídeo de les visites clicant aquí.
Conesa ha iniciat la visita a Malla, on l’alcalde Eudald Sentmarti, li ha mostrat el projecte de la Rotonda. A continuació, a l’ajuntament de Vic, Conesa ha signat un conveni amb l’alcaldessa, Anna Erra, i el bisbe de Vic, Romà Casanova, per donar suport al projecte “Episcopus pren forma a la Catedral de Vic. La Catedral desconeguda a l’abast de tothom”  pel qual la Diputació de Barcelona aportarà una subvenció de 40.000 euros amb l’objectiu de dinamitzar les visites al temple juntament amb la creació d’espais d’interpretació del patrimoni de la catedral i revaloritzar el seu contingut històric i cultural.
Amb l’alcaldessa de Vic, la presidenta ha signat un altre conveni destinat a l’arranjament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb la carretera N-141d, pel qual la Diputació de Barcelona aporta un ajut econòmic de 435.426 euros. El projecte té per objecte reordenar aquest vial per tal d’adequar-lo a les noves necessitats tant de seguretat viària i l’accessibilitat com de la mobilitat en general.
A Torelló, Conesa ha estat rebuda per l’alcalde, Santi Vivet, i altres membres de l’equip de Govern, que li han exposat alguns dels projectes que el municipi té en marxa com son el teatre Cirviànum, per dotar-lo de calefacció i un nou pati de butaques, així com el projecte de l’hotel Les Serrasses d’interès per la comarca.
A continuació, a Gurb, l’alcalde, Joan Roca, ha exposat a la presidenta alguns dels projectes del municipi, concretament els dos ponts que connecten la població amb Vic, la pista d’skatepark i l’ermita de Sant Fruitós.
A Calldetenes, l’alcalde Marc Verdaguer, ha explicat els projectes del pavelló d’esports així com el projecte de remodelació del carrer Gran i l’Avinguda de Pau Casals. A Santa Eugènia de Berga, l’alcaldessa, Anna Franquesa, li ha exposat, entre d’altres projectes, la remodelació de la plaça Montseny.
Finalment, aquesta tarda anirà a Taradell on s'entrevistarà amb l’alcalde, Lluís Verdaguer, per parlar de diversos projectes per a la població entre els quals destaca el projecte d’inversió en habitatges socials tutelats.