07.12.17 - BARCELONA • Barcelonès

El 15 de desembre, últim dia per sol·licitar ajuts del Programa complementari d’equipaments locals

Jueves, 07 de Diciembre de 2017

El Programa, dotat amb 30 milions d'euros, té per finalitat contribuir al sosteniment de les despeses derivades de les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments locals i, d’aquesta manera, dinamitzar el teixit productiu i empresarial local.

Divendres que ve, 15 de desembre, finalitza el termini de presentació de sol·licituds dels ajuntaments i entitats municipals descentralitzades al Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals. El Programa, dotat amb 30 milions d'euros, té per finalitat contribuir al sosteniment de les despeses derivades de les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments locals i, d’aquesta manera, dinamitzar el teixit productiu i empresarial local. Podeu fer les sol·licituds a través de l'Espai de tràmits de la Xarxa de Govrens Locals.
 
D’acord amb la convocatòria, els equipaments on s’impulsin aquestes accions han de ser de titularitat pública o, de manera excepcional i sempre que se n’acrediti l’ús públic, de titularitat privada. A més de donar suport i dinamitzar el teixit productiu i empresarial local, les actuacions s'han d’orientar a millorar la seguretat i accessibilitat dels equipaments, així com afavorir-ne l’eficiència, l’estalvi energètic, l’ús d’energies renovables i la millora de la gestió energètica.
 
Els ajuntaments de la demarcació i les quatre Entitats Municipals Descentralitzades (Bellaterra, Sant Martí de Torroella, Sant Miquel de Balenyà i Valldoreix) podran presentar les seves sol·licituds fins al 15 de desembre per projectes a impulsar entre el 2018 i el 2019.
 
D’altra banda, del conjunt de línies de suport que promou la Diputació, s’estableix el nombre màxim de concessions per any i destinataris, que serà de quatre per a les ciutats de més de 50.000 habitants. Els municipis d’entre 10.001 i 50.000 podran a optar a un màxim de tres concessions, mentre que pels pobles d’entre 1.001 i 10.000, seran un màxim de dos.
 
Finalment, els petits municipis, a més de poder optar a una concessió per cadascun dels anys, també tindran un tracte específic en el marc de la línia de suport al petit municipi, en vigor des del mes de juny del 2014.